Artiest

Lamme Frans - Biografie

  1. Muziekchevron right
  2. Artiestenchevron right
  3. Lamme Frans
Als je aan Lamme Frans denkt, dan denk je aan FEEST! Sinds 2013 is hij onmisbaar in de carnavalsperiode. Hij wordt wakker met een biertje in z’n hand en zet de hele tent op z’n kop met hits als ‘Wakker met een biertje’, ‘Alles in een’ en ‘Handjes handjes bloemetjesgordijn’.

Om deze video te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Naam: Lamme Frans
Datum van ontstaan: 2013
Genre: Carnaval
Grootste hits: Wakker met een biertje, Alles in een & handjes handjes bloemetjesgordijn

Wie is Lamme Frans?
Lamme Frans is een carnavalsact die ontstaat in 2013. Hij is een gezellige Brabander die wel van een feestje houdt. Zodra Frans in de tent is, kan het feest beginnen en gaat het dak eraf. Als je iemand wakker ziet worden met een biertje in z’n hand, dan is het Lamme Frans!

Alles in één
In 2013 brengt Lamme Frans zijn eerste nummer Alles in een uit. Het is een cover van Nielson. Het nummer komt op plaats 33 in de Single Top 100. Met dit nummer zet Frans zichzelf meteen goed op de kaart.

Wakker met een biertje
Twee jaar na ‘Alles in een’ komt hij met het nummer ‘Wakker met een biertje’. Het nummer heeft inmiddels al meer dan zeven miljoen streams op Youtube & Spotify!  

Wij zijn twee vrienden (Bier en ik)
In 2017 brengt Lamme Frans samen met Knuffelbier het nummer ‘Wij zijn twee vrienden (Bier en ik)’ uit. Het is een cover van het nummer ‘Wij zijn twee vrienden’ die Dennie Christian uitbrengt in 1978.

Handjes handjes bloemetjesgordijn
In 2020 komt Lamme Frans met een uniek nummer uit, genaamd ‘Handjes handjes bloemetjesgordijn’. In de videoclip heeft hij een grote machine die liedjes maakt. Frans stopt iets van elke carnavalsact in de machine en daar komt het nummer ‘Handjes handjes bloemetjesgordijn’ uit. In het nummer komen er steeds stukjes terug van andere carnavalsnummers en Frans doet ze ook na in de videoclip. Een uniek idee, met als eindresultaat een groot succes!

Fijnfisjenie!
In 2022 gaat Lamme Frans met de broek achterstevoren dwars door het behang met zijn carnavalskraker Fijnfisjenie! 

Lamme Frans wordt altijd wakker met een biertje in zijn hand en loopt de hele dag te springen en te zuipen! Hij maakt er op kleine en grote podia één groot feest van en al is het in de douche met een bloemetjesgordijn, Lamme Frans krijgt altijd die handjes de lucht in.