Artiest

André Hazes - Biografie

  1. Muziekchevron right
  2. Artiestenchevron right
  3. André Hazes
André Hazes is de zoon van de grootheid André Hazes. Hij is een geboren entertainer en zit van jongs af aan al in de wereld van muziek en televisie. Zijn grootste hits zijn ‘Leef’, ‘Wie kan mij vertellen’ en ‘Ik leef mijn eigen leven’. Ook zie je André veelvuldig op televisie voorbij komen, bijvoorbeeld in zijn realitysoap ‘Ik haal alles uit het leven’ op SBS6 waarin hij en zijn gezin worden gevolgd in het dagelijks leven.

Naam: André Hazes
Geboortedatum: 21 januari 1994
Genre: Volks
Grootste hits: Leef, Wie kan mij vertellen & Ik leef mijn eigen leven

Wie is André Hazes?
André is geboren op 21 januari 1994 in Woerden. Hij is de jongste zoon van André en Rachel Hazes. Hij groeit op in Vinkeveen, maar brengt ook een groot deel van zijn jeugd door in Amsterdam. Inmiddels heeft hij zijn sporen verdiend als Nederlandstalige zanger en presentator.

Hij is sinds 2014 samen met zijn vriendin Monique Westenberg. Twee jaar later krijgen zij samen een zoon die is vernoemd naar zijn vader en grootvader van vaders kant. In 2020 heeft André zijn Monique ten huwelijk gevraagd en sindsdien zijn ze verloofd.

De eerste stappen in zijn carrière
In 2007 maakt RTL het programma ‘In duet met Hazes’ waarbij bekende Nederlanders een nummer mogen zingen in duet met de overleden volkszanger André Hazes. Na dit programma komt de CD ‘Samen met Dré’ uit. In het eerste nummer op de CD zingt André samen met zijn vader het nummer ‘Bedankt mijn vriend’. Dit nummer komt op 1 in de Nederlandse hitlijsten. In 2008 speelt hij de rol van Frank in de kindermusical ‘Kruistocht in Spijkerbroek’. Ook krijgt hij een gastrol in het tv-programma ‘Onderweg naar morgen’. Voor Sterren NL presenteert hij in 2010 het programma ‘Hazes jr. uit z'n Bol’.

Artiestennamen
In 2014 verandert André zijn artiestennaam van ‘Dré Hazes junior’ naar ‘André Hazes junior’. Sinds 2016 gaat hij verder onder de naam ‘André Hazes’.

Broer en zus

In 2010 & 2012 maakt André twee albums met zijn oudere zus Roxeanne. Allebei de albums komen in de Top 20 terecht van de Nederlandse albumlijsten en bereiken zelfs de Vlaamse Ultratop.

Bloed, Zweet & Tranen
In 2013 komt SBS6 met het programma ‘Bloed, Zweet en Tranen’ waarin André samen met zijn zus Roxeanne in de jury zitten. Zij worden ondersteund door Gerard Joling, Danny de Munk, Xander de Buisonjé en Lange Frans. Het programma wordt gewonnen door Jason Bouman. Twee jaar later komt er een tweede seizoen dat gewonnen wordt door Driekes Hoekstra.

Holland Zingt Hazes

In 2013 wordt als eerbetoon aan zijn vader André Hazes de ‘Holland Zingt Hazes-concerten’ in het leven geroepen. De concerten worden in de Ziggo Dome uitgevoerd. André speelt een belangrijke rol in de show en is daarmee onmisbaar. De concerten worden tot heden nog ieder jaar gegeven met duizenden fans als publiek.

Toppers in Concert
In 2015, 2016 & 2017 is André gastartiest in de Amsterdam ArenA (Johan Cruijff ArenA) bij Toppers in Concert. Om daar te mogen optreden is natuurlijk bijzonder met zoveel publiek. Voor André is het net nog iets bijzonderder, omdat de uitvaart van zijn vader daar heeft plaatsgevonden.

Leef
In 2015 brengt André het nummer ‘Leef’ uit en heeft hij een echte hit te pakken. Het nummer haalt de ‘Single Top 100’ en wordt tot de dag van vandaag nog veel gedraaid en gezongen. Sterren NL dj Emilie Sleven besteedt aandacht aan ‘Leef’ in de eerste podcast van Sterren NL. Een jaar later brengt hij zijn vierde album uit genaamd ‘Leef’ met als titelsong zijn hit ‘Leef’.

Presenteren
In het najaar van 2016 presenteert André het SBS-programma ‘Rad van Fortuin’. Het programma wordt na 200 afleveringen stopgezet. In 2018 presenteert hij het tv-programma ‘So you think you can sing’. Datzelfde jaar is hij zes weken lang te zien als presentator van het programma ‘Golden Boys’. Hierin helpt André verschillende oudere mannen aan een nieuwe liefde.

Concerten
Op 7 en 8 januari 2017 geeft André twee uitverkochte concerten in AFAS Live in Amsterdam. . 2017 is een bijzonder jaar voor Andre, want hij geeft in oktober nog twee uitverkochte concerten in Rotterdam Ahoy. De concerten zijn een groot succes en daarom herhaalt hij de concerten ieder jaar opnieuw tot heden. Hierdoor is hij de jongste artiest die meer dan 100.000 bezoekers naar Ahoy heeft gekregen. In oktober 2018 wint hij een BUMA NL Award voor het album Wijzer. Dat jaar geeft hij zijn eerste grote soloconcert in Vlaanderen. In 2019 is Hazes gastartiest tijdens de concerten van Marco Borsato in De Kuip.

Ik haal alles uit het leven
Vanaf 2017 is André twee jaar lang met zijn geliefden en vrienden te volgen via zijn eigen realitysoap ‘Ik haal alles uit het leven’ op SBS6. Het bestaat uit drie seizoenen die zelfs in België worden uitgezonden. André scoort weer een hit met de titelsong ‘Ik haal alles uit het leven’.

AH6
In september 2018 begint André zijn eigen kledinglijn, genaamd ‘AH6’. Truien, t-shirts, broeken, zwembroeken, onderbroeken, jassen of petjes? Hij verkoopt het allemaal en heeft inmiddels al drie collecties uitgebracht.

Liefde voor muziek
André is te zien in het Vlaamse programma ‘Liefde voor muziek’ op VTM. Het programma is gebaseerd op ‘Beste Zangers’. In één van de afleveringen brengt hij ‘Doe het licht maar uit’ van Mama’s Jasje ten gehore. Het lied wordt zo positief ontvangen, dat hij met zijn versie op nummer 1 terecht komt in de Sterren NL Top 25.

We Want More
Vanaf 2020 zit André in de jury van het SBS-programma ‘We Want More’. Het is een muzikaal programma waarbij de winnaar €100.000,- kan winnen. Zijn naaste juryleden zijn Ali B, Henk Poort, Davina Michelle en Trijntje Oosterhuis.

The Voice Senior
In 2020 is André coach in de Vlaamse versie van ‘The Voice Senior’. Alhoewel de andere coaches Walter Grootaers, Karen Damen (K3) en Sam Gooris (De Pfaffs) hun stinkende best doen, wint André het tweede seizoen met zijn protegé Rland (66).

Getekend voor het leven

In 2020 presenteert André het programma ‘Getekend voor het leven’ waarin hij met mensen op pad gaat die spijt hebben van hun tattoos.


Kortom André is een geboren entertainer. Is het niet op het podium, dan is het wel op televisie. Hij is de zoon van grootheid André Hazes en treedt nu in zijn voetsporen en we zullen nog veel van hem horen.