Artiest

René Karst - Biografie

  1. Muziekchevron right
  2. Artiestenchevron right
  3. René Karst
René Karst (Hoogeveen, 13 augustus 1966) is een Nederlandse volkszanger. Met hits als 'Liever te dik in de kist', 'Atje voor de sfeer' en 'Annemarie' is René een veel gedraaide artiest op feesten en in kroegen.
Duo Karst
René Karst begint zijn muziekcarrière samen met zijn moeder, zangeres Jannie Karst- Dubbelboer. Door de repertoirekeus en de zang in het Drents was het duo erg bekend onder emigranten in Canada en Australië. Na een lange samenwerking geeft René Karst aan verder te gaan als soloartiest.


Solo 
In 2007 brengt René Karst als soloartiest twee (feest)singles uit, 'Supergavetijd' en 'Dat moet je niet doen'. In de jaren die volgen brengt René nog veel andere singles uit, waaronder 'Ik wil zo graag weer 20 zijn' en 'Nooit om de liefde huilen'.

Hits
Tijdens een muziekreis in Turkije schrijft René Karst samen met collega-artiest Stef Ekkel de single 'Liever te dik in de kist'. Het nummer groeit uit tot een mega-hit en wordt bekroond met een award voor de grootste Nederlandstalige hit van 2016 uit de Sterren NL Top 20.

Drie jaar later bestormt René opnieuw de hitlijsten met een feesthit, dit keer met de titel 'Atje voor de sfeer'. Op de melodie van 'Baby give it up' van KC and the Sunshine Band, verovert René menig kroeg in Nederland. In 2020 wordt deze hit bekroond met een Gouden Plaat voor meer dan 9 miljoen streams.