Artiest

John de Bever - Biografie

  1. Muziekchevron right
  2. Artiestenchevron right
  3. John de Bever
John de Bever is een Nederlandse zanger die vooral bekend is geworden dankzij zijn hit 'Jij krijgt die lach niet van mijn gezicht'
John de Bever is op 7 april 1965 geboren in het Noord-Brabantse Berlicum. Op 14-jarige leeftijd wordt John de Bever ontdekt door Pierre Kartner, beter bekend als Vader Abraham. John brengt verschillende singles uit en belandt met 'Als ik later eens trouw' in de tipparade. Niet veel later besluit John te stoppen met zijn zangcarrière, omdat hij zich volledig wil focussen op zijn voetbalcarrière.

Beste van de wereld
John de Bever gooit hoge ogen in het zaalvoetbal. Hij speelt tijdens zijn voetbalcarrière voor verschillende (Nederlandse) topclubs. Tijdens het WK zaalvoetbal voor clubteams in 1997 in Brazilië wordt John de Bever verkozen tot beste speler van het toernooi. 

In 2006 besluit John de Bever zijn zangcarrière toch weer op te pakken. Samen met Anny Schilder brengt hij een single uit genaamd 'Toen kwam jij'. Het nummer komt terecht in de Single Top 100.

Megahit
Tien jaar later scoort John de Bever een grote hit met 'Jij krijgt die lach niet van mijn gezicht', dat vooral in de Nederlandse voetbalkantines- en kleedkamers grijs wordt gedraaid. Niet veel later zingt heel Nederland het nummer uit volle borst mee. John krijgt vele awards voor dit nummer, waaronder een Buma NL Award.