Artiest

Sieneke - Biografie

  1. Muziekchevron right
  2. Artiestenchevron right
  3. Sieneke
Sieneke is een Nederlandstalige zangeres. Ze is doorgebroken tijdens haar deelname aan het Nationaal en Eurovisie Songfestival met het nummer ‘Ik ben verliefd (Sha-la-lie)’.

Naam: Sieneke Ashley Kristel Baum-Peeters
Geboortedatum: 1 april 1992
Genre: Volks

Grootste hits: Ik ben verliefd (Sha-la-lie), Donkere dagen & Het gat van de deur


Wie is Sieneke?
Sieneke wordt op 1 april 1992 geboren in Nijmegen. Ze groeit op met haar vader, moeder en broertje. Van kleins af aan is ze al bezig met dansen en muziek. Ze volgt de kappersopleiding op het ROC in haar geboortestad. Inmiddels is ze Nederlandstalige zangeres en staat ze op kleine en grote podia in binnen- en buitenland.

Ze is gelukkig met haar man Jan en samen hebben zij twee kinderen: en meisje (Rosalie) en jongen (Dani).


Het begin van haar carrière
Van jongs af aan treedt Sieneke al op door heel het land. Tijdens één van haar optredens in Dordrecht wordt ze ontdekt door zangeres Marianne Weber. Ze brengt in 2007 een cd uit met zes covers uit de jaren 80. De cd ‘It’s my dream’ wordt in eigen beheer uitgebracht.


Songfestival
In 2010 doet Sieneke mee aan het ‘Nationaal Songfestival’ waarin alle deelnemers een eigen versie van het nummer ‘Ik ben verliefd (Sha-la-lie) zingen van Pierre Kartner. Sieneke wordt als winnares gekozen door Pierre en mag Nederland vertegenwoordigen tijdens het ‘Eurovisie Songfestival’ in Oslo. Helaas komt ze niet verder dan de halve finale.


Sterren dansen op het ijs
Sieneke doet in 2011 mee aan het SBS-programma ‘Sterren dansen op het ijs’. Ze wordt helaas in de kwartfinale verslagen door zangeres en presentatrice Monique Smit. Hierdoor eindigt ze als vierde in het programma.


Het gat van de deur
In 2015 brengt Sieneke het nummer ‘Het gat van de deur’ uit. De single gaat haar hit ‘Ik ben verliefd (Sha-la-lie)’ achterna qua streams op Spotify. Een heerlijke meezinger!


Donkere dagen
Na ‘Het gat van de deur’ brengt Sieneke een jaar later in 2016 het nummer ‘Donkere dagen’ uit. Het nummer is geschreven door zangeres Marianne Weber.

Nieuwe start
Nadat Sieneke drie albums en verschillende singles heeft uitgebracht vindt ze het in 2019 tijd voor een frisse start. Ze gaat in zee met een nieuwe platenmaatschappij en boekingskantoor. Ook brengt ze al snel de nieuwe single ‘Bekijk t’ maar’ uit die is opgenomen bij Emile Hartkamp.


Sieneke presenteert verschillende keren het tv-programma ‘Sterren NL Top 20’ en zo start ze ook haar tv-carrière. Ook speelt ze een gastrol in de serie ‘Koos’ van Omroep Gelderland. Sieneke is een graag geziene gast op televisie.