Artiest

De Alpenzusjes - Biografie

  1. Muziekchevron right
  2. Artiestenchevron right
  3. De Alpenzusjes
De Alpenzusjes gaan al jarenlang mee in het feestgedruis. Vanaf 1980 is het duo onmisbaar bij een feestje. Van een echt schlagersduo naar een vernieuwd carnavalsduo, ze maken er altijd een feest van. Het is geen echt feest, als de Alpenzusjes niet zijn geweest!

Om deze video te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Naam: Alpenzusjes
Datum van ontstaan: 1980 | 2010
Genre: Schlager | Carnaval
Grootste hits: Tiroler Babysitter Song, Als er wat te feesten valt, Breek me de bek toch niet open | Naar voren, naar achter, Hutje op de hei & Helemaal dol

Wie zijn de Alpenzusjes?
Het duo de Alpenzusjes is in 1980 opgericht met als zangeressen Carla Janssen Langendijk en Hanny Tholen. Het duo zingt Nederlandse schlagermuziek en zet daarmee de tent op z’n kop. In de loop der tijd wisselen de zangeressen en ontstaat er steeds een nieuw duo onder de naam ‘Alpenzusjes’. In het jaar 2009 stopt het duo er definitief mee. Gelukkig blazen Chantal van Geelen en Kirsten Stroek er in 2010 nieuw leven in en wordt er weer als de Alpenzusjes opgetreden.

Hits
In 1985 hebben de Alpenzusjes hun eerste hit te pakken. Ze brengen het nummer ‘Tiroler Babysitter Song’ uit en na aantallen televisieoptredens zijn ze niet meer weg te denken. De hits 'M'n lieve Schotse Doedelzakken Blazer', 'Breek me de bek toch niet open' en 'Als er wat te feesten valt' volgen de jaren erna. De ontdekker Johnny Hoes roept de zusjes uit tot het langst bestaande damesduo van Nederland.

Daar zijn we dan weer
Enkele jaren later in 2005 brengen de Alpenzusjes het nummer ‘Daar zijn we dan weer’ uit en heel Nederland loopt opnieuw de polonaise op de muziek van de zusjes. De zusjes zijn op televisie bij onder andere het TROS Muziekfeest, Shownieuws en het RTL-programma Gossip Quiz. Hierna brengen de zusjes twee albums uit genaamd ‘Veel lol en plezier’ en ‘Het beste van’. Op het album ‘Het beste van’ zijn alle hits van de zusjes te beluisteren.

Het einde krijgt een nieuw begin (Nieuw leven)
De Alpenzusjes stoppen in 2009 dus tot zover het onvergetelijke duo. Gelukkig trekken Chantal van Geelen en Kirsten Stroek hun stoute schoenen aan en brengen nieuw leven in de Alpenzusjes. Ze krijgen toestemming om met de naam ‘Alpenzusjes’ door het land te gaan en treden in de voetsporen van het vorige duo.

Het duo laat de traditionele tiroler schlagermuziek achter zich en gaat door in het carnavalsgenre. Zij zetten tot op heden weer ouderwets de tent op z’n kop met hun eigen carnavalshits en zorgen voor een onvergetelijk feest!

Naar voren, naar achter

In 2011 brengen de Alpenzusjes het nummer ‘Naar voren, naar achter’ uit waarmee ze direct een hit scoren. De agenda staat vol en ze laten iedere feesttent naar voren en naar achteren gaan!

Hutje op de hei
Een jaar na het grote succes van ‘Naar voren, naar achter’ komen de Alpenzusjes het nummer ‘Hutje op de hei’ naar buiten. Het slaat enorm aan bij het publiek en ze hebben meteen weer een hit te pakken! Ze worden door het hele land geboekt en maken er één groot feest van op grote en kleine podia.

Opvolgers
In 2013 brengen de zusjes het nummer ‘Kontebonke’ uit met groot succes. Hierna volgt het feestnummer ‘Hoemparapapa!’ en in het najaar komt de single ‘Wienie wienie’ uit. Een heerlijk gezellig liedje waar je absoluut niet op stil kan blijven zitten. In 2015 komen de Alpenzusjes met Eric Dikeb en DJ Maurice een remix op van de grote hit ‘Volg de leraar’ De zomerse single ‘Helemaal dol’ die daarop volgt, heeft een jaren 90-tintje waardoor je spontaan gaat ‘hakken’ & ‘gabberen’. De zusjes staan altijd in de hoogste versnelling en brengen dan ook hun tweede album uit in 2020, genaamd ‘Proost’.

Muziekfeest van het Jaar
In 2018 en 2019 staan de Alpenzusjes op het grootste meezingfeest: het Muziekfeest van het Jaar in de Ziggo Dome. In de apres-ski medley zijn ze onmisbaar. Deze optredens kun je op ons Youtube-kanaal bekijken.

Superman
In 2022 roepen de Alpenzusjes de hulp in van Jan Biggel. Ze brengen samen het nummer Superman uit, waarin Jan Biggel de Superman is die alles kan.

De Alpenzusjes krijgen de tent op z’n kop met hun carnavalskrakers. Een onmisbaar duo tijdens een feestje met erg veel ervaring op grote en kleine podia.