Artiest

Maan - Biografie

  1. Muziekchevron right
  2. Artiestenchevron right
  3. Maan
Maan is een Nederlandstalige zangeres. Ze wordt landelijk bekend door het RTL-programma ‘The Voice of Holland’ dat zij in 2015 wint. Ze scoort hits met onder andere ‘Ze huilt maar ze lacht’, ‘Zo kan het dus ook’, ‘Hij is van mij’ & ‘Lief zoals je bent’.

Naam: Maan de Steenwinkel
Geboortedatum: 10 februari 1997
Genre: Pop/Hiphop
Grootste hits: Ze huilt maar ze lacht, Zo kan het dus ook, Hij is van mij & Lief zoals je bent


Wie is Maan?
Maan de Steenwinkel wordt geboren op 10 februari 1997 in de stad Utrecht en verhuist op éénjarige leeftijd naar het dorpje Bergen. Ze volgt haar opleiding op het Murmellius Gymnasium. Ze is Nederlandstalige zangeres en wordt landelijk bekend door het RTL-programma ‘The Voice of Holland’.

The Voice of Holland
In 2015 is Maan één van de vele deelnemers van het RTL-programma ‘The Voice of Holland’. Tijdens haar blind audition draaien alle coaches hun stoelen, maar kiest zij voor Marco Borsato. Ze komt in de finale terecht en wint op 29 januari 2016 het programma. Hiermee krijgt ze landelijke bekendheid en pakt dan ook meteen door. Ze brengt haar eerste nummer ‘Perfect world’ uit na haar deelname. Het nummer is geproduceerd door Dj Hardwell en komt op 13 februari binnen in de ‘Top 40’. Op 1 april ontvangt ze voor haar eerste nummer een gouden plaat.

Toppers in Concert
Maan treedt zes avonden op als gastartiest bij de concertreeks van ‘Toppers in Concert’ Christmas party of the year edition in Rotterdam Ahoy. Dit is de eerste keer dat er een ‘Toppers in Concert’ kersteditie wordt gegeven. De Toppers brengen het kerstnummer ‘Een heel gelukkig kerstfeest’ uit waarin Maan te zien is met een figurantenrol.

Beste Zangers
In 2017 is Maan te gast bij het AVROTROS-programma ‘Beste Zangers’. Zij zingt onder andere het nummer ‘Jij bent de liefde’ van zanger Kenny B en scoort hiermee een hit! Het nummer komt zelfs op nummer 1 binnen in de ‘iTunes-hitlijsten’.

Dance dance dance
Maan doet samen met oud ‘B-brave’ lid Kaj van der Voort mee aan het RTL-programma ‘Dance dance dance’. Het duo wordt derde en wint daarmee €25.000,- voor het ‘Verstandelijk gehandicapten’ fonds.

Clubtour
Eind 2017 begint Maan haar eigen Clubtour van zes shows door heel Nederland. Ze trapt af met haar eerste show van haar eerste Clubtour op 1 december in Den Haag. In 2019 doet ze opnieuw een Clubtour met zes shows door het land.

Waar ga je heen
In 2018 brengt Maan haar EP ‘Waar ga je heen’ uit. Hierop staan zeven nummers waarvan twee iduetten met Paul Sinha en Jonna Fraser. Het nummer ‘Lief zoals je bent’ is een groot succes en is dan ook al over de 25 miljoen streams heen.

Hij is van mij
Maan scoort in samenwerking met Tabitha, Bizzey en Kris Kross Amsterdam een gigantische hit met het nummer ‘Hij is van mij’ in 2018.

Vrienden van Amstel
Sinds 2018 behoort Maan tot de vriendengroep van ‘Vrienden van Amstel’. Dat jaar doet ze mee aan de ‘Vliegende vrienden van Amstel LIVE’ in Amsterdam, Zwolle en Eindhoven. In 2019 en 2020 staat ze in een uitverkocht Ahoy tijdens de concertreeks en in 2021 is er een ‘Vrienden stream’ die iedereen gratis vanuit huis kan bekijken.

Blijf bij mij
Samen met rapper Ronnie Flex neemt Maan het nummer ‘Blijf bij mij’ op. Hiermee wint Maan in 2018 de awards ‘Meest Succesvolle Single’ en ‘Urban en Meest Gestreamde Track’ van Buma NL.

Marco Borsato Live in de Kuip
In 2019 organiseert Marco Borsato een concertreeks in de Kuip in Rotterdam. Maan wordt door haar ‘oude’ coach Marco gevraagd om als gastartiest op te treden tijdens de concerten.

Beste zangeres van het jaar
Maan wordt in 2019 samen genomineerd met Ilse de Lange en OG3NE voor de 100%NL award ‘Beste zangeres van het jaar’. De concurrentie is groots, maar toch gaat Maan met de prijs naar huis en mag zich de ‘Beste zangeres van het jaar’ 2019 noemen.

Rode wijn
Maan en rapper Kraantje Pappie komen op het idee om samen een duet op te nemen. Het nummer ‘Rode wijn’ komt uit in 2020. Het nummer is zelf geschreven door Maan en Kraantje Pappie onder genot van een heerlijk glaasje rode wijn.

Onverstaanbaar
Op 31 januari 2020 brengt Maan haar debuutalbum ‘Onverstaanbaar’ uit. Het album komt binnen op nummer één in de ‘Album Top 100’ lijst. Een maand later behaalt Maan dan ook een gouden status met dit album. Die maand wint ze ook een Edison in de categorie ‘Beste pop single van 2019’.
Het album bevat 12 nummers waaronder ‘Ze huilt maar ze lacht’ die inmiddels over de 30 miljoen streams is. Het nummer bereikt hiermee een gouden status.

Als ik je weer zie
Het jaar 2021 trapt Maan af in samenwerking met Thomas Acda, Paul de Munnik en Typhoon. Ze brengen samen het nummer ‘Als ik je weer zie’ uit. Maan schrijft zelf mee aan het nummer. Tijdens de ‘Vrienden van Amstel’ stream wordt het nummer gelanceerd en voor de eerste keer gezongen.

Blijven slapen
Maan en Snelle duiken samen de studio in en schrijven het duet ‘Blijven slapen’ wat in februari 2021 uitkomt. Het gaat over het hebben van een date. Maan en Snelle hebben in de videoclip een date en zijn elkaars tegenspelers. Chantal Janzen heeft een kleine bijrol in de clip.