Artiest

Jeffrey Kuipers - Biografie

  1. Muziekchevron right
  2. Artiestenchevron right
  3. Jeffrey Kuipers
Jeffrey Kuipers is een echt allround artiest. De ras-entertainer past zich dan ook altijd moeiteloos aan zijn publiek aan. Of het nu een groot podium of klein podium is, Jeffrey maakt er altijd een feest van.

Wie is Jeffrey Kuipers?
Jeffrey Kuipers wordt geboren op 6 november 1980 in Drenthe. Al op zeer jonge leeftijd tekent hij een contract bij platenmaatschappij EMI. In 1998 brengt hij zijn debuutalbum ‘Jeffrey’ uit. Hij laat zijn visitekaartje achter met de ballad ‘Soms hoor ik weer je stem’.

Nationaal Songfestival
In 2003 doet Jeffrey mee aan het Nationaal Songfestival met het nummer ‘Waar en wanneer’. In de derde voorronde legt hij het af tegen Ebonique. Esther Hart wint uiteindelijk de voorrondes met het nummer 'One more night'

Singles
Datzelfde jaar scoort hij een plek in de ‘Mega Top 100’ met zijn hit ‘Alles wat je zei’ geschreven door Emile Hartkamp. In 2005 schrijft hij zelf het nummer ‘Ware liefde’ waarmee hij in 2007 een kroegenhit scoort. Het nummer heeft inmiddels op Youtube en Spotify al meer dan 1,5 miljoen streams bereikt. Eind 2007 brengt hij zijn eerste album ‘Ware liefde’ uit waarvan hij veel nummers zelf geschreven heeft!

Na een lange tijd brengt Jeffrey in 2015 zijn nieuwe single ‘Overdonderd’ uit. Het jaar erop vervolgt hij dit met het nummer ‘Daar sta je dan’ en komt zijn grote wens om een dramatische ballad uit te brengen in vervulling. Op zijn verjaardag brengt hij het nummer ‘Wat je zegt’ uit. Hiermee wordt hij genomineerd voor een Buma NL Award in de categorie ‘Meest Succesvolle Single Hollands’.

Jantjes Verjaardag
In 2017 wordt Jeffrey eerste bij de ‘Jantjes Verjaardag Talentenjacht’ en wint hiermee een reis naar Ibiza. Hij wordt voor één jaar de huiszanger van Jantjes Verjaardag in Amsterdam.

Grote podia
In 2017 en 2018 staat Jeffrey op meerdere grote podia. Zo staat hij op het Sterren Muziekfeest op het Plein in Emmen, mag hij het voorprogramma verzorgen van Tino Martin in de Ziggo Dome en treedt hij op tijdens Dutch Valley op het podium van Jantjes Verjaardag.  

Nieuw platencontract
Medio 2020 tekent hij bij een nieuwe platenmaatschappij Toekomst Music in Hoofddorp en brengt al snel zijn nieuwe single ‘Als ik nu niet ga’ uit die inmiddels op Youtube en Spotify al over de 100.000 streams is.

The Voice
In seizoen 2020/2021 doet Jeffrey mee aan The Voice of Holland. Hij zet een indrukwekkende auditie neer en komt terecht in het team van Waylon.

Jeffrey Kuipers is een allround artiest, een echte ras-entertainer met jarenlange ervaring.