Artiest

Danny de Munk - Biografie

  1. Muziekchevron right
  2. Artiestenchevron right
  3. Danny de Munk
Danny de Munk (Amsterdam, 19 februari 1970) is een Nederlandse zanger, acteur én musicalster. Danny de Munk breekt op 12-jarige leeftijd door door zijn hoofdrol in de film Ciske de Rat. 

Danny de Munk wordt op 12-jarige leeftijd gecast om de hoofdrol in de Nederlandse film Ciske de Rat te spelen. In de film - die in 1984 verschijnt - zingt Danny het nummer 'Ik voel me zo verdomd alleen'. Het lied wordt zo populair, dat het uitgroeit tot een nummer 1-hit in Nederland.

Niet veel later brengt Danny de Munk nog een single uit. Ook 'Mijn stad', een ode is aan Amsterdam, wordt een grote hit. In 1985 brengt Danny zijn eerste LP uit.

In de jaren die volgen brengt Danny de Munk verschillende nummers. In 1991 scoort Danny de Munk opnieuw een hit als hij 'Vrienden voor het leven' uitbrengt, de titelsong voor de gelijknamige comedyserie.

Acteerrollen
Danny de Munk heeft in zijn carrière veel rollen gespeeld in films, series en musicals. Zo speelt hij onder anderen rollen in 'Les Misérables', 'Blood Brothers', 'Elisabeth', 'Titanic', 'The Lion King' én 'Ciske de Rat; de musical'.