Artiest

Billy Dans - Biografie

  1. Muziekchevron right
  2. Artiestenchevron right
  3. Billy Dans
Billy Dans is een Amsterdamse songwriter/rapper, geboren in de Jordaan. Het kan dan ook niet anders dan dat Billy door zijn Jordanese achtergrond groot wordt gebracht met nummers van Johnny Jordaan, Willy Alberti, André Hazes en Tante Leen. Toch kiest hij niet voor het levenslied, maar ontwikkelt zijn eigen stijl. Maar wel met deze grootheden als inspiratie.

Na het horen van Nederlandse rap raakt hij geïnteresseerd in muziek en begint met rappen. In 2009 scoort hij op Youtube zijn eerste hit met zijn beste vriend Lyon: 'Voorbij'. Dit smaakt naar meer. Gaandeweg ontwikkelt de taalsnelle virtuoos een feilloos gevoel voor het schrijven van rake Nederlandse teksten.  

De coronatijd heeft Billy met name besteed aan het schrijven van tracks voor hemzelf en andere artiesten. Zo behaalde Billy als co-writer de gouden status met ‘Frans Duits’, van Frans Duijts en Donnie. De afgelopen jaren heeft Billy ook successen gehad met Tino Martin, Rene Froger, Jan Smit, Ruben Annink en Wolter Kroes, waar hij ook songs voor heeft geschreven.