Artiest

Willem Barth - Biografie

  1. Muziekchevron right
  2. Artiestenchevron right
  3. Willem Barth
Willem Barth begint met toeval aan zijn zangcarrière. Naast zijn eigen nummer ‘Aan alle mooie meiden’, scoort hij ook hits met Marianne Weber. Daarnaast krijgt hij zijn eigen reallifesoap ‘Aangenaam Willem Barth’ bij Sterren NL.

Naam: Willem Barth
Geboortedatum: 22 februari 1976
Genre: Volks
Grootste hits: Aan alle mooie meiden, Zakken naar de grond, Bella bella Signorina & Nooit genoeg


Wie is Willem Barth?
Willem Barth is geboren op 22 februari 1976 in Doetinchem. Hij komt uit een ondernemersfamilie en werkt op 16-jarige leeftijd al in het bedrijf van zijn vader.

Toeval
De zangcarrière van Willem begint per toeval. Als hij als koorstem wordt geboekt, ontmoet hij tekstschrijver John Spencer in de studio. Het koor dat ingehuurd is, komt echter niet opdagen en Willem zingt daarom noodgedwongen de plaat in. John merkt al snel dat Willem zonder enige problemen het nummer inzingt. Hij krijgt al snel de smaak te pakken en neemt kort daarna zijn eigen nummers op.

Aan alle mooie meiden
Willem creëert zijn eigen sound met zijn warme stemgeluid en dansbare nummers. In 2009 brengt hij dan ook het nummer ‘Aan alle mooie meiden’ uit, waarmee hij zijn eerste landelijke hit te pakken heeft. Met deze ode aan alle vrouwen wordt zijn fanclub groter en laat hij alle voetjes bewegen op de dansvloer.

Bella bella Signorina
In 2010 brengt Willem opnieuw een vrolijk dansbaar nummer uit: ‘Bella bella Signorina’. Van oorsprong is het een hit van Patrizio Buanne, maar Willem brengt het nummer in Nederland onder de aandacht door er een Nederlandse versie van te maken. Hij scoort hiermee dan ook een Top 10-hit!

Marianne Weber
Willem duikt met Marianne Weber de studio in om samen een nummer te maken. ‘Wat heeft een mens nog meer te wensen’ komt uit in 2013. De samenwerking bevalt, want ze brengen dit jaar samen het album ‘Ode aan jou’ uit, inclusief de gelijknamige single en ‘Oh allemachtig’.

Reallifesoap
In Willem zijn reallifesoap ‘Aangenaam Willem Barth’ op Sterren NL is Willem te volgen in zijn dagelijks leven. Hierdoor leert Nederland hem nog beter kennen.

Laat je gaan
Het zomerse nummer ‘Laat je gaan’ brengt Willem net na de zomer uit in 2015. Het nummer wordt opnieuw opgepakt in 2020 door beginnend artiest ‘Gio Swikker’ die meedoet aan het SBS-programma ‘Ik geloof in mij’. Gio heeft zijn eigen sausje over het nummer gegooid. Het is een groot succes op TikTok, de versie van Gio is al bijna twee miljoen keer gebruikt.

Zakken naar de grond
Willem brengt in de zomer van 2017 het nummer ‘Zakken naar de grond’ uit. Het is een zomers plaatje waarbij je niet stil kan zitten. Iwan Esseboom zingt het origineel ‘Wittie Visie’. Willem maakt er een Nederlandse tekst op en zorgt dat iedereen tijdens zijn optreden zakt naar de grond.

Belletje Trekken
In 2019 brengt Sterren NL een bezoek aan Willem thuis om het item ‘Belletje Trekken’ op te nemen. Op ons Youtube-kanaal zie je hoe Willem woont en waar hij van houdt.

Hey jij
In het jaar 2021 brengt hij het nummer ‘Hey jij’ uit die direct Paradeplaat wordt bij Sterren NL.