Artiest

Henk Dissel - Biografie

  1. Muziekchevron right
  2. Artiestenchevron right
  3. Henk Dissel
Henk Dissel is een Nederlandstalige artiest. Door zijn deelname aan de Sterren.nl Academy leert het publiek Henk kennen. Hij heeft al een aantal hits op zijn naam staan zoals ‘Een bom’, ‘Stap voor stap’ en ‘Lange nacht’. Ook heeft hij al grote concerten gegeven in ‘AFAS Live’ en in de ‘Brabanthallen’.

Naam: Henk Dissel
Geboortedatum: 21 februari 1991
Genre: Volks
Grootste hits: Een bom, Stap voor stap & Lange nacht


Wie is Henk Dissel?  
Henk Dissel is geboren op 21 februari 1991 in Zeist. Hij is een Nederlandstalige artiest. Door zijn deelname aan de TROS Sterren.nl Academy in 2008 leert het publiek Henk kennen. Tijdens dit programma brengt hij het nummer ‘10 Seconden later’ uit.
Henk woont samen met zijn vriendin Sanne. Het stel is al jarenlang samen en wonen sinds kort in hun nieuwe optrekje.

Lange nacht
In 2012 brengt Henk het nummer ‘Lange nacht’ uit met groot succes. Het nummer staat 17 weken in de ‘Single Top 100’. Het is een cover van Michel Teló. Op Spotify en Youtube is het nummer de zeven miljoen streams gepasseerd.

Een bom
Henk komt in het najaar van 2012 met de single ‘Een bom’ naar buiten. Het nummer belandt tien weken in de ‘Single Top 100’ en hij scoort hiermee zijn tweede hit! In 2017 krijgt Henk een gouden plaat voor ‘Een bom’. Het is tot de dag van vandaag een veel gedraaid en gevraagd nummer. enis inmiddels voorbij de 25 miljoen streams op Youtube en Spotify.

Toppers in Concert
In 2012 wordt Henk gevraagd door De Toppers om te zingen in de halftime show tijdens de ‘Toppers in Concert’ concertreeks. Hij twijfelt geen moment en pakt met beide handen de kans aan om in de Amsterdam ArenA (Johan Cruijff ArenA) te zingen.

Stap voor stap
In 2015 komt het nummer ‘Stap voor stap’ uit. Het nummer heeft de 13 miljoen streams al aangetikt op Youtube en Spotify. ‘Stap voor stap’ staat dan ook op het hitlijstje van Henk. In 2017 brengt hij een gelijknamig album uit met maarliefst 15 nummers.

Bloed, Zweet & Tranen
In het jaar 2015 doet Henk mee aan het SBS-programma ‘Bloed, Zweet & Tranen’. Lange Frans en André Hazes drukken op de knop voor hem en zo komt hij bij hun op de stoel te zitten. Helaas heeft Henk het programma niet gewonnen.

Het gevoel
Henk krijgt in 2016 ‘Het gevoel’ dat hij samen met Tim Douwsma een nummer op moet nemen. Ze duiken samen de studio in en brengen samen het nummer ‘Het gevoel’ uit.

AFAS Live
Henk viert in 2017 dat hij tien jaar in het vak zit. Hij geeft hiervoor een groot concert in de ‘AFAS Live’ in Amsterdam. Het is helemaal uitverkocht en daarmee een groot succes!

Het cafeetje
2018 is voor Henk het jaar van de cafeetjes. Hij brengt het nummer ‘Het cafeetje’ uit. Naast het origineel brengt hij maar liefst 60 varianten uit. In de varianten neemt hij verschillende café's mee in het nummer. Op deze manier hebben al deze café's hun eigen versie van het nummer!

Het feest van Henk Dissel (Live in de Brabanthallen)
Na het grote succes van het ‘AFAS Live’ concert in 2017 bedenkt Henk iets nieuws. Hij geeft in 2019 een concert in de Brabanthallen. Henk houdt van de Brabantse gezelligheid en de Brabanders van hem. Hij zet de uitverkochte Brabanthallen op z’n kop en al zijn vrienden en hits komen voorbij in de show. Op Spotify is het live concert terug te luisteren.

Mijn hart
Het jaar 2021 trapt Henk af met de single ‘Mijn hart’. Hij duikt de studio in met zijn welbekende en vaste producer Bas van den Heuvel! Voor de clip reist Henk naar onze Zuiderburen om daar misschien wel één van zijn mooiste clips tot nu toe op te nemen.


Kortom, Henk is een echte entertainer. Met zijn ervaring in het vak weet hij op grote en kleine podia het publiek de avond van hun leven te geven.