Artiest

Wolter Kroes - Biografie

  1. Muziekchevron right
  2. Artiestenchevron right
  3. Wolter Kroes
Wolter Kroes (Wormerveer, 24 december 1968) is een Nederlandse zanger, die vooral bekend is geworden met zijn grote hit 'Ik heb de hele nacht liggen dromen'. Daarnaast galmt Wolter Kroes tijdens iedere wedstrijd van het Nederlands Elftal uit de speakers met 'Viva Hollandia'.

Naam: Wolter Kroes
Geboortedatum: 24 december 1968
Genre: Volks pop
Grootste hits: Viva Hollandia, Ik heb de hele nacht liggen dromen & Niet normaal


Wie is Wolter Kroes?
Wolter is geboren op 24 december 1968 in Wormerveer. Op zeer jonge leeftijd duikt hij de muziekwereld in. Dat begint in 1975 op 7-jarige leeftijd wanneer hij drumles krijgt van Jan Keizer. In 1984 start hij met zangles en sindsdien zit het muziek in zijn bloed.

Wolter trouwt in 2007 met zijn vrouw Tessa. Wolter en Tessa hebben in totaal 5 kinderen, waarvan er vier uit vorige relaties zijn.


Het begin van Wolter zijn carrière
In 1988 wint Wolter de plaatselijke talentenjacht in een discotheek in Wormerveer. Een jaar later brengt hij zijn debuutsingle ‘Ik mis je elke dag een beetje meer’ uit. Enkele jaren later krijgt Wolter een contract aangeboden door Willem van Kooten. Zijn echte doorbraak is in 1995 met ‘Laat me los’. Het nummer is de titelsong van Wolter zijn eerste album dat zeven weken in de Album Top 50 heeft gestaan.

Ik heb de hele nacht liggen dromen
In 1997 brengt Wolter zijn tweede album uit waarop het nummer ‘Ik heb de hele nacht liggen dromen’ staat. Met dit nummer beleeft hij zijn grootste succes. In 2006 brengt hij het nummer opnieuw uit samen met Guillermo & Tropical Danny.

Grote concerten
In 2002 geeft Wolter een concert in de Heineken Music Hall (AFAS Live) en het jaar daarop volgt zijn tweede concert. In 2004 pakt hij het iets groter aan en verkoopt 10.000 kaarten voor zijn concert in Rotterdam Ahoy. Een jaar later verkoopt hij Ahoy maarliefst twee keer uit! Op 26 mei 2008 is hij te gast bij ‘Samen met Dré in Concert’ in de Amsterdam Arena. Een jaar later brengt hij het nummer ‘Donker om je heen’ uit met André Hazes. Zo zingt Wolter ook op de begrafenis van André.

Viva Hollandia
Tijdens het Europees Kampioenschap voetbal in 2008 scoort Wolter Kroes zijn eerste nummer 1-hit. Wolter brengt een cover uit van het Duitse 'Viva Colonia'. Wolters versie van het nummer wordt goed ontvangen. Heel Nederland zingt het nummer uit volle borst mee.

Ik ben je prooi
In 2010 brengt Wolter ‘Ik ben je prooi’ uit en die wordt erg goed ontvangen door het publiek. Vier jaar later brengt hij het nummer opnieuw uit met Isabella Smit, bekend van het programma Utopia. Het nummer komt op nummer 1 in de Single Top 100.

Albums
Wolter brengt na een aantal jaren weer een album uit. In 2016 komt hij met ‘Formidabel’ waarop 13 nummers staan. Twee jaar later brengt hij het album ‘We gaan nog even door’ uit waarop onder andere ‘Dol & dronken’, ‘Als ze danst’ en de titelsong ‘We gaan nog even door’ staan.

De successen van Wolter op televisie
Wolter wordt al snel een ‘bekende Nederlander’ en wordt al jarenlang als gast uitgenodigd bij televisieprogramma’s. Zo is hij te zien geweest bij programma’s als RTL Late Night, Koffietijd, Shownieuws, Jinek, RTL Boulevard, Ik Hou van Holland, Wie Ben Ik, Bananasplit, Kinderen zingen met sterren, Stelletje pottenbakkers en Van Der Vorst ziet sterren. Ook doet hij in 2012 mee aan het AVRO-programma Maestro, waarbij hij in aflevering vijf afvalt.

Wolter Kroes op Youtube
Wolter maakt zijn debuut op Youtube via het kanaal van StukTV. Hij doet in 2017 namelijk mee met het programma ‘Jachtseizoen’ van StukTV en wordt daar winnaar van het tweede seizoen. Een jaar later brengt Wolter samen met Youtubers ‘StukTV’ de single ‘Vannacht’ uit. Daarop volgt zijn deelname aan het programma ‘De kluis’ van StukTV en inmiddels is hij al vaker te zien op Youtube. Zo heeft Sterren NL bij Wolter aan de bel getrokken in het Youtube-programma ‘Belletje trekken bij’ waarin je een rondleiding krijgt in het huis en kantoor van Wolter.  

30-jarige jubileum
In 2019 viert Wolter Kroes zijn 30-jarige jubileum als artiest. In een bomvolle AFAS Live neemt Wolter al zijn fans mee op een muzikale reis door zijn rijke carrière.

2021 trapt Wolter af met het nummer ‘Samen’ die direct Paradeplaat wordt bij Sterren NL.

Kortom, Wolter Kroes is een ervaren artiest in hart en nieren waarbij muziek niet meer uit zijn leven te denken is. Hij heeft enorm veel gedaan zowel in de muziek als op televisie en dat zal alleen maar meer worden!