Artiest

Roy Donders - Biografie

  1. Muziekchevron right
  2. Artiestenchevron right
  3. Roy Donders
Roy Donders is een Nederlandse zanger, stylist, kapper én televisiepersoonlijkheid. Roy brak bij het grote publiek door nadat zijn televisieprogramma 'Roy Donders: Stylist van het zuiden" werd uitgezonden op televisie.
Roy Donders is op 28 gebruari 1991 geboren in de Tilburgse wijk Broekhoven. In deze wijk start Roy Donders een kledingwinkel, die zich vooral richt op vrouwen uit volksburen en woonwagenkampen. Daarnaast werkt Roy er hard aan om een zangcarrière op te bouwen.

Realityshow
In 2013 is Roy Donders op RTL 5 te zien met zijn eigen realityshow 'Roy Donders: stylist van het zuiden'. In het programma lanceert Roy zijn eigen kledingplakkenlijn die als warme broodjes over de toonbank gaan. In 2014 maakte Roy voor het Wereldkampioenschap Voetbal een speciale oranje-huispak voor een grote supermarktketen.

In totaal worden er zes seizoenen van het televisieprogramma 'Roy Donders: Stylist van het Zuiden' gemaakt.

Tijdens de realityserie brengt Roy Donders verschillende singles uit, zoals 'Ga voor goud' en 'Ik ben een jongen van de handel'. In 2017 brengt Roy een carnavalshit uit met Petty Brard, met de titel 'Wat zijn ze lekker'.