Artiest

Django Wagner - Biografie

  1. Muziekchevron right
  2. Artiestenchevron right
  3. Django Wagner
Django Wagner is een Nederlandstalige zanger. Met zijn mooie, donkere stem weet hij altijd vele harten te raken. Zijn allergrootste hit is ‘Kali’, maar ook ‘Mooie, blauwe ogen’ wordt nog veel gedraaid. Django zit al jaren in het vak en laat de mensen dansen en feesten tijdens zijn optredens.

Naam: Django Wagner
Geboortedatum: 26 oktober 1970
Genre: Volkspop / Sinti
Grootste hits: Kali, Mooie blauwe ogen, In ons café & Vanaf vandaag


Wie is Django Wagner?
Django is geboren op 26 oktober 1970 in Nuenen op een woonwagenkamp. Hij groeit op in een muzikale familie. Hij is zestalig, maar spreekt vooral zijn eigen zigeunertaal.

Kali
In 2009 brengt Django het nummer ‘Kali’ uit. Het is een samenwerking met ‘The Rosenberg Trio’ en het nummer staat maar liefst 17 weken in de ‘Single Top 100’. Met meer dan 25 miljoen streams kan Django spreken van een grote hit! Zijn nummer wordt dagelijks gedraaid en aangevraagd, een echte klassieker. Later dat jaar brengt hij het gelijknamige debuutalbum uit met maar liefst 12 nummers.
Tien jaar later maken de ‘Outsiders’ een remix van het nummer ‘Kali’. Ook deze hardstyle versie blijkt populair, want het nummer gaat al richting de 10 miljoen streams.

Succesvol debuutalbum
Op het album ‘Kali’ staat onder andere het nummer ‘Mooie blauwe ogen’. Django heeft hiermee zijn tweede hit te pakken. Het nummer komt op nummer 7 in de ‘Single Top 100’ en is de 20 miljoen streams gepasseerd op Youtube en Spotify. Ook het nummer ‘Mijn naam dat is Marina’ is een schot in de roos.

Duet met Frans Duijts
Django duikt in 2012 de studio in met Frans Duijts en ze maken het nummer ‘In ons café’. Het nummer is inmiddels over de 10 miljoen streams heen op Youtube en Spotify. Ook komt het nummer op de 29ste plek in de ‘Single Top 100’.

Duet met Peter Beense
In 2014 neemt Django een duet op met Peter Beense: ‘Vanaf vandaag’. Het nummer belandt in de ‘Single Top 100’ op nummer 26.

Edison
In het jaar 2015 wordt Django genomineerd voor een Edison in de categorie ‘Volksmuziek’. Hij wordt niet alleen genomineerd, maar hij gaat er ook met de prijs vandoor.

3Man sterk (AVROTROS)
Django Wagner, Peter Beense en Frans Duijts wordt gevraagd om het programma ‘3Man sterk’ te doen voor AVROTROS. In het programma gaan de mannen langs bij bedrijven die op zoek zijn naar werknemers. Ze weten niet van te voren waar ze terechtkomen, de plekken verschillen en het zijn geen bedrijven waar ze dagelijks mee te maken krijgen.

Echte vrienden
In 2017 wordt Django onderdeel van de formatie ‘Echte vrienden’. De formatie bestaat uit Django Wagner, Frans Duijts en Peter Beense. Ze brengen verschillende nummers uit waaronder ‘We zullen allemaal een keer naar boven gaan’ en ‘Muziek is ons leven’.

Muziekfeest 
Django is een graag geziene gast bij het Muziekfeest van het Jaar en Muziekfeest op het Plein van Sterren NL. Deze optredens kun je allemaal vinden op ons Youtube-kanaal.