Artiest

Jannes - Biografie

  1. Muziekchevron right
  2. Artiestenchevron right
  3. Jannes
Jannes is een Nederlandse volkszanger. Hij staat landelijk bekend als de 'Koning der Piraten'.

Naam: Jannes Wolters
Geboortedatum: 26 juni 1973
Genre: Volks
Grootste hits: Adio Amore Adio | Mijn naam is Jannes | Laat de zon maar schijnen | Een beetje meer

Jannes Wolters wordt geboren op 26 juni 1973 in Emmen. Hij groeit op in het woonwagenkamp met veel muzikale familieleden om zich heen. Zijn allereerste single brengt Jannes uit als hij 26 jaar is. Ben jij bij me wordt vooral bekend doordat piratenzenders de single veelvuldig draaien. Naar aanleiding van deze single leert Jannes Martin Sterken kennen, waarmee hij zijn debuutalbum Bella Bianca uitbrengt in 2001.

Zijn landelijke doorbraak is een jaar later als hij zijn tweede album Van Casablanca naar Napoli uitbrengt. Ruim 30.000 exemplaren vliegen over de toonbank. Zijn samenwerking met producers Emile Hartkamp en Norus Padidar begint in 2004 als ze samen het album Gewoon Jannes lanceren. Op dit album staat onder andere het prachtige Adio amore adio.

In 2005 krijgt Jannes zijn eigen reallifesoap op RTV Oost, ook onder de titel Gewoon Jannes. In de soap zie je zijn dagelijkse bezigheden en de vorderingen voor zijn vijfde album Als het zonnetje schijnt. SBS6 zendt in de zomer dat jaar verkorte afleveringen uit van de soap.

In 2012 wordt Jannes door Sterren NL gevolgd om zijn voorbereidingen vast te leggen voor zijn grote concert in Ahoy Rotterdam. In Jannes, op weg naar Ahoy zie je welke weg Jannes bewandelt om dit concert tot een groot succes te maken. 

In 2017 viert Jannes zijn 15-jarig jubileum in het GelreDome in Arnhem. Met een 16-koppige big band en gastoptredens van Ancora en George Baker is het één groot feest in Arnhem.