Artiest

Grad Damen - Biografie

  1. Muziekchevron right
  2. Artiestenchevron right
  3. Grad Damen
Grad Damen is van jongs af aan bezig met muziek. Hij is een Nederlandstalige zanger en tekstschrijver. Grad breekt door met het nummer ‘Alisha’, waarop de nummers ‘Nah neh nah’, ‘Zuiver hart’ en ‘De straat is zijn woning’ volgen. Ook is Grad sinds 2014 eigenaar van ‘Tattoo studio Gradje Damen’.

Naam: Grad Damen
Geboortedatum: 4 december 1982
Genre: Volks
Grootste hits: Alisha, Nah neh nah, Zuiver hart & De straat is zijn woning


Wie is Grad Damen?
Grad Damen wordt geboren op 4 december 1982 op een woonwagenkamp in Breda. Op jonge leeftijd is hij bezig met muziek. Zo zingt hij al op 17-jarige leeftijd in ‘Café Bolle Jan’ in Amsterdam. Tijdens Grad zijn optredens komt hij zijn grote liefde Danielle tegen. Even later trouwt het stel, inclusief een privé-optreden van André Hazes. Ze krijgen samen twee zonen en wonen in het mooie Noord-Brabant.

Alisha
Grad zijn doorbraak is in 2000 als hij het nummer ‘Alisha’ uitbrengt. Het nummer is oorspronkelijk van Julio Iglesias. Gradn versie behaalt de 22e plek in de ‘Single Top 100’. Met dit nummer leert Nederland Grad kennen en bereikt hij het grotere publiek.

De straat is zijn woning
In 2001 brengt Grad het gevoelige nummer ‘De straat is zijn woning’ uit. Het publiek kan zich heel goed vinden in de tekst en daarom raakt het nummer zoveel mensen.

Helemaal Grad
In 2006 heeft Grad zijn eigen reallifesoap ‘Helemaal Grad’ op SBS6. Hierin wordt Grad gevolgd in zijn dagelijkse leven en leert Nederland hem weer een stukje beter kennen. Datzelfde jaar scoort hij een hit met zijn nummer ‘Nah neh nah’.

Theatertour
Grad gaat in 2009 met zijn theatertour langs verschillende theaters in Nederland om dichterbij zijn fans te komen en ze een mooie avond te geven. Tijdens zijn theatertour zingt Grad live en zo kunnen zijn fans in een intieme sfeer nog meer genieten van zijn stem.

Ik hou het meest van jou
Grad schrijft voor het eerst zelf en stopt zijn gevoel in het nummer ‘Ik hou het meest van jou’. Hij scoort hiermee een grote hit in de ‘Single Top 100’. Het nummer komt tot stand door een samenwerking met ‘The Basily Boys’ die meedoen aan het SBS-programma ‘Holland’s Got Talent’.

Tattoo studio Gradje Damen
In 2014 begint Grad zijn eigen tattoo studio ‘Tattoo studio Gradje Damen’. Hij tekent al zijn hele leven met veel plezier, nu trekt hij zijn hobby door naar het serieuzere werk. Grad vertelt dat hij rust vindt in het tatoeëren. Inmiddels heeft hij vele vaste klanten verzameld door zijn goede en snelle werk.

Zuiver hart
Grad brengt in 2019 het nummer ‘Zuiver hart’ uit. De single gaat al snel richting de miljoen streams en wordt veel gedraaid op de radio. Het gaat om vertrouwen in het leven en elkaar. Grad zegt: “We hebben allemaal wel eens meegemaakt dat als je iets in vertrouwen aan iemand vertelt, dat uiteindelijk toch doorgekletst wordt. Daar is het liedje op gebaseerd.”

Oma’s en Opoe’s
Eind 2020 brengt Grad het nummer ‘Oma’s en Opoe’s’ uit. Een ode aan alle oma’s in het leven. Hij bedankt voor alle zorgen en liefde en zegt dat hij nu goed voor haar zal zorgen. Een gevoelig nummer dat hij vanuit z’n hart zingt.