Artiest

Jeroen van der Boom - Biografie

  1. Muziekchevron right
  2. Artiestenchevron right
  3. Jeroen van der Boom
Jeroen van der Boom is een Nederlandstalige artiest. Hij heeft een mooie eigen carrière, maar mag zich ook één van de Toppers noemen. Samen met René Froger, Gerard Joling en Jan Smit zetten ze ieder jaar de Johan Cruijff Arena op z’n kop!Een artiest in hart en nieren, maar ook een ware presentator van verschillende televisieprogramma’s. Jeroen is dus van alle markten thuis!

Naam: Jeroen van der Boom
Geboortedatum: 22 juni 1972
Genre: Nederpop
Grootste hits: Jij bent zo, Eén wereld, Kom maar op & Mag ik dan bij jou


Wie is Jeroen van der Boom?
Jeroen van der Boom is geboren op 22 juni 1972 in Nijmegen. Hij is een Nederlandstalige zanger die sinds zijn jeugd al bezig is met muziek.
Hij is op 10 juli 2011 getrouwd met Dany de Wit. Ze hebben samen twee kinderen, Daan en Luuk van der Boom. Het gezin woont samen in Amsterdam.

De eerste stappen van Jeroen zijn carrière
Op de middelbare school staat Jeroen al op het podium. Hij speelt samen met zijn schoolvriend Harry Verhoeve in een bandje genaamd ‘The Travellers’. Jeroen rondt zijn studie af en begint met het serieuzere werk. Hij treedt op als pianist en zanger op het Rembrandtplein in Amsterdam.

Televisie
In 1992 begint zijn televisiecarrière. Jeroen krijgt landelijke bekendheid door het presenteren van het programma Call TV. Hierna volgen de programma’s ‘Explosief’, ‘15 Miljoen Mensen’, ‘Barney's Dart Show’ en ‘Domino Day’. In ‘Café de wereld’ imiteert Jeroen verschillende stemmen zoals die van Gerard Joling en Joop van den Ende. In 1998 speelt hij een hoofdrol in de theatershow ‘Barcelona’, opgevoerd in het Event Centre Aalsmeer. Later staat hij in de nieuwe Dinnershow ‘Novomundo’ van Frank Wentink in Studio 21.

Jij bent zo
In 2007 brengt Jeroen 'Jij bent zo' uit. Hiermee zet Jeroen zich meteen goed op de kaart, want hij scoort hiermee zijn eerste hit! Het nummer is de langst genoteerde single in de hitlijsten. Ook in Vlaanderen wordt het een nummer 1-hit! Het is een cover van het Spaanse nummer ‘Silencio’ dat wordt gezongen door David Bisbal. In 2008 komt het gelijknamige album uit.

Eén wereld
In het najaar van 2007 komt Jeroen met het nummer ‘Eén wereld’. Hij scoort met het nummer direct zijn tweede hit! Het nummer wordt ‘Alarmschijf’ en staat twee weken op nummer 1 in de ‘Single Top 100’. Ook zijn derde single ‘Betekenis’ eindigt hoog in de hitlijsten.

Heineken Music Hall
Nu Jeroen enkele hits op zijn naam heeft staan, wordt hij gevraagd om in de voorprogramma’s te staan van onder anderen René Froger, Gerard Joling en Lionel Richie. Dit smaakt naar meer en Jeroen vindt het tijd voor een eigen concert. In 2008 geeft Jeroen voor het eerst twee uitverkochte concerten in de ‘Heineken Music Hall’.

Eurovisie Songfestival (Shine)
In 2009 doen ‘De Toppers’ mee aan het Eurovisie Songfestival namens Nederland. Ze treden op met het nummer ‘Shine’ in Moskou. De Toppers worden door de TROS gevolgd voor hun realitysoap ‘De Toppers op weg naar Moskou’. Gerard Joling staat onder contract bij SBS en zij gaan er dan ook niet mee akkoord dat Joling te zien is in het programma. Hierdoor is Joling niet te zien bij De Toppers en ook niet op het Eurovisie Songfestival. René Froger en Gordon vragen Jeroen van der Boom om de plaats van Joling in te nemen. Jeroen neemt het stokje over van Joling en gaat mee naar Moskou. Ze halen de finale helaas niet. Wel staat het nummer ‘Shine’ acht weken in de ‘Nederlandse Top 40’.

De Toppers
Jeroen vervangt Joling dat jaar ook bij ‘Toppers in Concert’ in de Amsterdam ArenA (Johan Cruijff ArenA). Een jaar later komt Joling weer terug bij de formatie en vormen zij met z’n vieren de succesvolle ‘Toppers’. In 2011 stopt Gordon bij ‘De Toppers’ en tot 2017 doen ze het met z’n drieën. In 2017 komt Jan Smit bij de formatie en maken ze er met z’n vieren weer één groot feest van! De jaarlijkse gigantische concerten in de Amsterdam ArenA (Johan Cruijff ArenA) zijn een groot begrip in Nederland.

Holland Zingt Hazes
Jeroen is als muzikaal leider, zanger en presentator een drijvende kracht achter de jaarlijkse concerten van ‘Holland Zingt Hazes’ in de Ziggo Dome. De concerten worden al sinds 2013 tot op heden gegeven.

Mag ik dan bij jou
Tijdens het EO-programma ‘The Passion’ zingt Jeroen het nummer ‘Mag ik dan bij jou’ van Claudia de Breij. Hij zingt het ook tijdens ‘Toppers in Concert’ in 2015 en krijgt zoveel positieve reacties, dat hij de studio induikt en het nummer zelf uitbrengt. Het nummer wordt zoveel gedownload dat het binnen anderhalf uur de nummer 1 plek krijgt in de iTunes hitlijsten.  

Dit ben ik
In 2017 reis Jeroen door Nederland met zijn eigen solovoorstelling ‘Dit ben ik - Van Bruiloften t/m de ArenA in première’. Een jaar later komt hij met met de reprise tour ‘Dit ben ik 2.0’.

Televisie: presentator en personality
Buiten de goedlopende carrière als artiest doet Jeroen het ook goed op de televisie. In 2010 doet hij mee aan het programma ‘Beste Zangers’. In dat jaar is hij ook te zien als coach bij het eerste seizoen van ‘The Voice of Holland’. In 2011 tekent hij een contract bij SBS6 waar hij programma’s als ‘Lotto Weekend Miljonairs’(2011), ‘Wedden dat ik het kan’(2011-2012 & 2016-2017), ‘Bloed, Zweet en Tranen’ (2013 & 2015), ‘Beter dan het origineel’(2013) en De Beste Liedjes van (2014-2015 & 2018) presenteert. In 2015 vertolkt Jeroen de rol van Petrus tijdens ‘The Passion’.  In 2016 is Jeroen te zien in de panelshow ‘De vreemde eend’ van SBS. Ook doet hij dat jaar opnieuw mee aan het programma ‘Beste Zangers’ van AVROTROS. In 2017 en 2018 presenteert hij het programma ‘De Designdroom’ op SBS6 en in 2020 is hij het gezicht van ‘Hoge bomen’ op SBS6. In het eerste seizoen ontvangt Jeroen diverse gasten als Louis van Gaal, Sylvie Meis, Rachel Hazes, John van den Heuvel en Martien Meiland.


Jeroen van der Boom is een entertainer in hart en nieren. Hij heeft enorm veel ervaring op grote en kleine podia, maar ook als presentator van verschillende televisieprogramma’s.