Artiest

Monique Smit - Biografie

  1. Muziekchevron right
  2. Artiestenchevron right
  3. Monique Smit
Monique Smit is een Nederlandstalige zangeres en presentatrice. Door haar deelname aan ‘Just the Two of US’ begint haar muzikale carrière. Na haar deelname tekent ze haar eerste platencontract en brengt ze haar eerste single ‘Wild’ uit. Ook tekent ze een contract bij de TROS en zo begint haar carrière als presentatrice.

Naam: Margaretha Geertruida Maria (Monique) Smit
Geboortedatum: 9 april 1989
Genre: Nederpop / Palingsound
Grootste hits: Blijf je vanavond, Een zomeravond met jou & Mooier dan mooi


Wie is Monique Smit?
Monique Smit wordt geboren op 9 april 1989. Ze groeit op in Volendam, samen met broer Jan en zus Jenny. Monique haalt haar Mavo-diploma en begint daarna aan de kappersopleiding. Inmiddels gaat ze door het leven als Nederlandstalige artiest en presentatrice.
Monique heeft twee zoons en is gelukkig met haar partner Martijn. Ze woont met haar gezin in haar geboorteplaats Volendam.

Eerste stappen in haar carrière
Monique verschijnt voor het eerst voor het grote publiek in de reallifesoap ‘Gewoon Jan Smit’ van haar broer Jan Smit. In 2006 brengt ze samen met hem het kerstnummer ‘Kerst voor iedereen’ uit die op de B-kant van ‘Cupido’ staat.

In het voorjaar van 2007 doet ze mee aan het programma ‘Just the Two of US’ waarin ze samen met Xander de Buisonjé duetten zingt. Dit is de start van haar zangcarrière. Helaas verliest ze in de finale van Edwin Evers en Berget Lewis. In 2007 tekent ze een platencontract en brengt ze haar eerste solo-single ‘Wild’ uit. Het nummer komt op de vierde plek in de ‘Single Top 100. Later dat jaar staat er een album gepland, maar dat loopt vertraging op door stemproblemen.

Blijf je vanavond
In 2008 brengt Monique het nummer ‘Blijf je vanavond’ uit. Hiermee heeft ze een grote hit te pakken. Het nummer komt op de achtste plek in de ‘Single Top 100’. Ze heeft met dit nummer haar grootste hit tot op heden te pakken.

TROS
Na het uitbrengen van haar eerste solo-single ‘Wild’ tekent ze een contract bij de TROS. Ze wordt gevraagd om het programma ‘Zapp Kids Top 20’ te presenteren. In 2010 presenteert ze voor Sterren NL het programma ‘Wild van muziek’.Ook is ze jarenlang het gezicht van de Sterren.nl Top 20.

Eén zomeravond met jou
In 2011 duikt Monique met Tim Douwsma de studio in. Ze maken samen het nummer ‘Eén zomeravond met jou’ en scoren hiermee een hit. Het duet komt op de 13e plaats binnen in de ‘Single Top 100’. Het is een cover van het Italiaanse lied ‘Sara perche ti amo’ van Ricchi e Poveri.
In 2013 nemen Tim en Monique samen een album op en toeren ze door heel Nederland en België.

2 Kleine kleutertjes
Jan Smit komt met het idee om iets te maken voor kinderen van 2 t/m 5. Jan schrijft de liedjes en Monique zingt de nummers in. Ze noemen het project ‘2 Kleine kleutertjes’. Er verschijnt een boek, tekenfilms met liedjes, een theatervoorstelling en een CD met groot succes.
De liedjes worden elke dag uitgezonden op ‘RTL Telekids’ en ook brengen ze een DVD en een puzzel uit.

Mooier dan mooi
Monique maakt in 2018 een duet met Wesley Klein. Ze gaan samen de studio in en maken het nummer ‘Mooier dan mooi’. Ze brengen het nummer uit met groot succes bij het publiek. De single is inmiddels over de 10 miljoen streams heen en wordt nog vaak aangevraagd en gezongen.

Kleuterpop
In 2020 maakt Monique opnieuw muziek voor kindjes. Deze keer onder de noemer ‘Kleuterpop’ brengt ze een album uit met nieuwe kinderliedjes en een bijbehorend boek. Ze schrijft de liedjes voor het album zelf met behulp van Jurjen Gofers en Waylon van der Heijden. Ook dit album wordt veelvuldig gestreamd en is populair zowel bij de ouders als de kinderen.