Artiest

Het Feestteam - Biografie

  1. Muziekchevron right
  2. Artiestenchevron right
  3. Het Feestteam
Het Feestteam draait al mee sinds 2002 en hebben dan ook een hoop ervaring. Het Feestteam zet de tent op z’n kop. Zij maken jouw feestje van ‘Nul naar FEEST’ in tien seconde. Het is geen feest als Het Feestteam niet is geweest!

Om deze video te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Naam: Het Feestteam
Datum van ontstaan: 2002
Genre: Après-ski & Carnaval
Grootste hits: Let it be, Shirt uit en zwaaien, Dikke tieten kartoffelsalat

Wie zijn het Feestteam?
Het Feestteam is ontstaan in 2002 met als leden Peter Barendregt en Peter Loree. In de loop der jaren wordt er nieuw leven in het Feestteam geblazen en wordt het duo vervangen door Stan van den Dobbelsteen en Frank de Bruijn. Het Feestteam staat bekend dat ze van nul naar FEEST gaan in tien seconde! Een feestduo dat voornamelijk covers maakt en daarmee de tent op z’n kop zet.

Altijd Lazerus!
Hun eerste nummer ‘Altijd lazerus!’ brengt het duo uit in 2002. Dit nummer is gebaseerd op de titelmuziek van de jaren 80 serie The A-Team. Het Feestteam heeft overigens heel lang het nummer van The A-Team als opkomst gebruikt.

De vrolijke koster
De vrolijke koster is een nummer uit de oude doos, uitgebracht door Johnny Jordaan. Het Feestteam vindt dat er nieuw leven in het nummer moet komen en gooit er een ‘Feestteam’ sausje overheen. Het duo brengt samen met Johnny Romein het nummer uit in 2008 en scoren hiermee meteen een grote hit! Het nummer komt op plaats 51 in de ‘Single Top 100’.

Een reisje langs de Rijn

Het Feestteam haalt het wederom weer een nummer uit de oude doos. Dit keer kiezen ze het nummer ‘Een reisje langs de Rijn’ dat in 1969 wordt uitgebracht door Willy & Willeke Alberti. Het nummer is een groot succes in die tijd en het Feestteam laat zien dat het nummer in een nieuw jasje nog steeds grote successen brengt. Het nummer komt namelijk op de 47ste plaats in de ‘Single Top 100’.

‘Ik neem je mee’ naar een nieuw begin

In 2011 brengt het nieuwe duo Stan & Frank van Het Feestteam de single ‘Ik neem je mee’ uit. Het origineel is van Gers Pardoel, maar Het Feestteam maakt er weer een uitermate goed feestnummer van met een bijpassend dansje.

Stuiterbal
In 2012 scoort het feestduo een hit met het nummer ‘Stuiterbal’. Het effect van het nummer bij het publiek is grandioos. Zodra ze ‘Stuiterbal’ zingen op het podium gaat de hele tent stuiteren als een stuiterbal! Het nummer tot stand gekomen in het Radio 538-programma ‘Bij Igmar’.

Shirt uit en zwaaien
In 2016 brengt Het Feestteam samen met Dj Maurice het nummer ‘Shirt uit en zwaaien’ uit. Het is een cover van ‘Freed from desire’ van GALA. De tent gaat los zodra dit nummer op komt. Iedereen trekt massaal zijn of haar shirt uit en begint er mee te zwaaien!

Grote podia
Het Feestteam heeft al op verschillende grote podia een feestje mogen bouwen. Ze hebben het dak eraf geblazen bij meerdere edities van het ‘uziekfeest van het jaar’ in de Ziggo Dome. Ook staan ze regelmatig op grote festivals zoals ‘Dutch Valley’, ‘Toppers in Concert’ in de Arena en ‘538 Koningsdagen’. Hiernaast staan ze ieder jaar bij de Nacht van Oranje in Rotterdam Ahoy.

Lekker man!
In 2022 heeft het Feestteam voor hun nieuwe carnavalssingle een bekende uitspraak van René van der Gijp als uitgangspunt genomen: "Lekker man".

De naam zegt het al. Als je echt feest wil, dan moet je Het Feestteam langs laten komen.
Foto: Leon van der Spank

Nummers van Het Feestteam