Adres Onbekend
KRO-NCRV

Grote liefde Henk Hilverink

foto: Adres Onbekend
  1. Nieuwschevron right
  2. Grote liefde Henk Hilverink

"Met Henk was mijn leven honderd procent zeker weten beter geweest..."

We geven natuurlijk niet zomaar op en gelukkig lukt het om contact te leggen met Henks zus Nanny Hilverink. Helaas is Henk overleden, maar Nanny kan zijn oude liefde wel bijpraten over haar broers leven. "Mijn broer heeft na jou nooit meer geluk gehad in de liefde, het is allemaal niet zo leuk geweest..." Beluister het fragment hieronder voor het hele gesprek tussen Janny en Nanny.

Tijdens de uitzending
De Henk Hilverinken liggen voor het oprapen in Overijssel. We bellen de ene na de andere. Alleen zijn ze allemaal net een tikkeltje te jong en herkennen ze zichzelf niet in het verhaal van Janny. Wie o wie herkent zich wél in dit verhaal? Bel 0800 3030300 of mail naar zoeken@adresonbekend.nl. Beluister Jolanda's in het fragment hieronder!

Het verhaal
Janny wordt in 1960 smoorverliefd op Henk Hilverink, een knappe sportieve jongen die ze leert kennen tijdens het dansen bij Assink in Enschede. "Hij kwam binnen, we keken elkaar aan en pats, boem, het was aan! We waren hartstikke verliefd op elkaar! Hij is direct bij me gekomen en we hebben de hele avond gedanst. Hij heeft me ook naar huis gebracht. Die klik die wij hadden, heb ik daarna nooit meer met iemand gehad. Vanaf toen waren we een setje en we hebben twee jaar verkering gehad."

Het is serieus tussen Janny en Henk. Ze hebben trouwplannen en Janny raakt zelfs zwanger. "We waren dolblij! Maar die vreugde was niet van lange duur. Toen we het mijn ouders vertelde ging het mis. Ik had het thuis niet makkelijk. Mijn vader was een driftkop en het was uit den boze dat Henk en ik zouden trouwen en samen een kind gingen opvoeden. Ik mocht Henk niet meer zien en werd naar Drenthe gestuurd, waar ik vandaan kom. Daar ben ik bevallen van onze dochter."

Inmiddels is Janny 82 jaar oud en realiseert ze zich dat Henk haar enige echte liefde is geweest. "We zagen onze levens samen voor ons, maar het mocht niet zo zijn. Na Henk ben ik nooit meer romantisch met iemand uit geweest. Als mijn vader er niet tussen was gekomen, had mijn leven er heel anders uit gezien. Met Henk was mijn leven honderd procent zeker weten beter geweest. Mijn grote wens is dat we na zestig jaar nog eens een gesprek kunnen hebben."

Aanknopingspunten:
* Henk Hilverink
* hij is vermoedelijk geboren in februari 1940
* hij werd ook wel Henny genoemd, o.a. door familie
* Henks moeder is jong overleden
* zijn vader heette ook Henk Hilverink en was vrachtwagenchauffeur
* zijn vader hertrouwde met een Drentse vrouw
* Henk had een oudere zus Nanny, geboren rond 1936
* Nanny is destijds getrouwd geweest met Rudolf
* rond 1960 woonde Henk in Hengelo
* hij danste bij Assink in Enschede
* was blond, had blauwe ogen en een sportieve bouw
* deed fanatiek aan turnen begin jaren 60
* was in opleiding tot politieagent
* had een oom en tante in Hengelo en een tante in Enschede

Grote liefde Henk Hilverink