Adres Onbekend
KRO-NCRV

Vervolg: vader Ad van der Lem

foto: Adres Onbekend
  1. Nieuwschevron right
  2. Vervolg: vader Ad van der Lem

"Hij was een echte vader voor mij..."

We hebben Ad gevonden en gesproken! Het ligt na zoveel jaar gevoelig, maar de telefoonnummers zijn uitgewisseld. Nu hoeft er alleen nog maar gebeld te worden... Benieuwd naar het hele vervolg? Beluister de uitzending van zondag 31 maart 2024.

Tijdens de uitzending
We krijgen helaas weinig nieuwe informatie binnen over vader Ad van der Lem. We vinden wel een recente foto van hem! Sylvia herkent hem gelijk, maar hoe krijgen we Ad van de foto naar de studio? Heb jij voor ons de gouden tip? Bel 0800 3030300 of mail naar zoeken@adresonbekend.nl. Beluister Sylvia's hele verhaal in het fragment hieronder!

Het verhaal
Sylvia is nog jong wanneer haar ouders scheiden. Ze houdt wel contact met beide ouders, maar woont in haar jeugdjaren bij haar moeder. Ondanks dat is Sylvia’s vader Ad van der Lem al die jaren erg belangrijk voor haar: “Mijn vader was een schat van een man en stond altijd voor iedereen klaar. Hij was erg behulpzaam en ook samen met zijn nieuwe vrouw was het goed.”

Door verhuizingen verwatert het contact tussen vader en dochter langzaam. Ad monteert indertijd sprinklerinstallaties in fabrieken en reist daarvoor door heel Nederland: “Op een gegeven moment verhuisde hij naar Zwolle, waar ik hem nog regelmatig heb opgezocht. Ook ging ik nog regelmatig samen met mijn vader op vakantie. Ik bezocht hem tot mijn achttiende ongeveer. Het contact is altijd goed geweest in die tijd, maar door de afstand zagen we elkaar minder vaak.”

Sylvia kan zich de laatste keer dat ze contact had met haar vader nog goed herinneren: “Ik had net mijn eerste kind gekregen. En daarna zagen we elkaar nog op begrafenissen, maar dat zijn niet de plekken waar je tot lange gesprekken komt.” De ontmoetingen zijn hierdoor vluchtig. Sylvia hoopt haar vader na al die jaren opnieuw te ontmoeten en deze keer wil ze hem nadrukkelijk laten weten dat ze hem mist: “Hij moet weten dat ik vaak hem denk. Aan zijn vrolijkheid en spontaniteit. We zagen elkaar vroeger op afspraak, maar hij was een echte vader voor mij. En ook voor mijn zus Carla trouwens, die hem ook zoekt!”

Aanknopingspunten
*Adriaan van der Lem (roepnaam Ad)
*geboren op 29 juli 1939
*getrouwd geweest met Theodora Catharina Bosch
*gescheiden rond 1970
*nieuwe vriendin was Gerda Lefebre,
*hij was monteur van sprinkler installaties
*broer genaamd Karel van der Lem
*vader Adrianus van der Lem
*moeder Corrie (meisjesnaam onbekend)
*Gerda en Ad woonde samen in Purmerend Noord
*hij had een spleet tussen zijn voortanden, bij zijn lip had hij een litteken
*hij zou nog steeds in Purmerend kunnen wonen

button arrow
button arrow
foto: Adres Onbekend

Vader Ad van der Lem