Wijzer

De week van Pasen op NPO Radio 5

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. De week van Pasen op NPO Radio 5

Het is de week van Witte Donderdag, Goede Vrijdag en Pasen: Verdiep je in het feest met onze uitzendingen, fragmenten en podcasts.

Bedankt voor de bloemen

Ook deze Paaszondag zal de Paus vanaf het Sint Pietersplein in het Vaticaan zijn traditionele zegen Urbi et Orbi weer uitspreken en dat zal hij ook dit jaar doen omringd door bloemen uit Nederland.

Een delegatie van KRO-NCRV-collega’s reist deze week af naar Rome om het Sint Pietersplein met bloemen te versieren. Journalist, presentator, theoloog en KRO-NCRV-collega Wilfred Kemp is erbij, vertelde hij in BertOp5:

KRO-NCRV versiert het Sint Pietersplein in Rome

Pauscast

Wist je dat Wilfred Kemp met Andrea Vreede de Pauscast heeft gemaakt? Luister naar alle afleveringen:

Ontdek de Pauscast

Pauscast

Pauscast

Pasen in oorlog

Wat als je op een plek woont waar vrijheid en vrede niet vanzelfsprekend zijn? Voor het EO-programma Pasen onder Vuur reisde Arjan Lock naar een plek waar je dit jaar geen Pasen wil vieren, Israël en de Palestijnse gebieden. Hij gaat ondanks alles op zoek naar hoop, vertelde hij in Open Huis:

Arjan Lock reist af naar Israëlische en Palestijnse gebieden voor 'Pasen onder Vuur'

Op weg naar The Passion

Op Witte Donderdag schakele Nederland massaal over naar The Passion. Het spektakel is al terug te kijken via NPO Start.

In Volgspot werden de hoofdrollen uit het verleden uitgelicht:

Op weg naar The Passion: Jezus

Op weg naar The Passion: Maria

Paaszondag in Groot Nieuws

Op zondag 31 maart, Eerste Paasdag hoor je in Groot Nieuws veel Paasliederen, uit de jaren ’60, ’70 én ook hedendaags. Van kerk-klassiekers tot storyteller Don Fransisco's ‘He’s Alive’:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Jurjen belt verder met een jongeman die naar een Paasdienst gaat en ook iemand die vertelt over christenen wereldwijd, in situaties van geloofsvervolging. Hoe vieren zij Pasen?

Dit keer zal Jurjen ook zélf de Bijbel openen met een overdenking over Pasen en is er de rubriek ‘Ik bid voor jou’ waar we speciaal bidden voor mensen die met Pasen terugdenken aan hun overleden geliefden -of zelfs naar een begraafplaats gaan om daar het graf te bezoeken- in de hoop op een opstanding die ooit zal plaatsvinden.

De Muzikale Fruitmand op zaterdag & zondag

Op ‘Stille Zaterdag’ lag Jezus in het graf en vroegen zijn leerlingen zich af: wat is er toch allemaal gebeurd? En hoe nu verder? Wij voelen met hen mee en zoeken er samen liederen bij. Maar er gloort ook hoop want ‘Death is not the End’, zingen Nick Cave & The Bad Seeds al voorzichtig.

Zondag is het Pasen en dat vieren we uitbundig! Vraag een lied aan voor jezelf of voor iemand anders die wel wat opstandingskracht kan gebruiken.

Naar het verzoekformulier