NPO Radio 5
KRO-NCRV

Evergreen Award 2023 naar André van Duin

foto: Emma Potfoto: Emma Pot
  1. Nieuwschevron right
  2. Evergreen Award 2023 naar André van Duin

André van Duin is vandaag onderscheiden met de NPO Radio 5 Evergreen Award. Hij ontving de prijs uit handen van zijn goede vriendin Simone Kleinsma tijdens het NPO Radio 5-programma BertOp5.

Decennialang een groot talent

Peter de Vries, zendermanager van NPO Radio 5: “Acteur, komiek, presentator, programmamaker, tekstschrijver en zanger: André van Duin is al decennialang een groot talent op tal van terreinen. NPO Radio 5 eert hem dit jaar speciaal voor zijn muzikale oeuvre met de NPO Radio 5 Evergreen Award. Van vrolijke carnavalskrakers zoals Er Staat Een Paard In De Gang en Het Pizzalied, de evergreen Als De Zon Schijnt tot de aangrijpende ode Voor Altijd; generaties Nederlanders groeiden op met zijn bijzondere liedjes. André: bedankt!”

Bekijk hoe de verrassing verliep:

Een uur te gast

Kort daarvoor was hij al uitgebreid te gast in BertOp5 en deelde zijn favoriete liedjes uit de Evergreen Top 1000. Beluister het hele uur:

André van Duin te gast in BertOp5

De eerste single van André van Duin verscheen bijna zestig jaar geleden: Hé! Hé! (Ik heet André). Daarna volgden nog tientallen albums en singles, waarvan velen een hit werden.

Van Duin stond dit jaar met drie nummers in de Evergreen Top 1000 van NPO Radio 5: Als De Zon Schijnt, Een Echte Vriend en Mijn Allergrootste Fan.

Eregalerij

Eerder ontvingen Willeke Alberti (2022), Boudewijn de Groot (2021) en Rob de Nijs (2020) de NPO Radio 5 Evergreen Award.

Meer Van Duin? Luister nu - RadioReuzen