Adres Onbekend
KRO-NCRV

Vervolg: Broers Mario en Vincent van Herwaarden

foto: Adres Onbekendfoto: Adres Onbekend
  1. Nieuwschevron right
  2. Vervolg: Broers Mario en Vincent van Herwaarden

"Wij hadden een oude rode Saab en dan stonden de jongens buiten al klaar om hem aan te zien komen rijden."

Ria is weer terug bij ons in de studio, want we hebben nieuws! 'Ik vond 14 dagen wachten opeens zo lang.' Het duurde wat langer want Mario zat in Curaçao, maar nu zit hij met een zongebruinde huid bij ons in de studio!

Benieuwd hoe dat klinkt? Beluister dan het fragment hieronder!

Tijdens de uitzending
We krijgen een ontzettend goede tip binnen. De ex schoonzus van de vader van Mario en Vincent belt ons op en kan ons een achternaam vertellen. We zoeken naar de broers van Herwaarden. We vinden op de valreep een telefoon nummer! We gaan dat natuurlijk uitzoeken, wie weet horen we snel meer. Weet jij ondertussen meer? Bel 0800 3030300 of mail naar zoeken@adresonbekend.nl. Beluister Ria's hele verhaal in het fragment hieronder.

Het verhaal
Ria en haar ex-man Jan besluiten als twintigers om zich op te geven als pleeggezin. Begin jaren 70 komen de broers Mario en Vincent voor het eerst een weekend bij hen thuis. "Jan en ik woonden in Geervliet en dan kwamen de jongens om de twee weken het hele weekend en in de vakanties bij ons thuis. Wij haalden ze dan op bij het kindertehuis ‘De Schuilhoek’ in Dordrecht. Zij waren toen drie en vijf jaar oud."

Mario en Vincent groeien in eerste instantie op bij hun moeder. "Ze woonden met hun moeder, mevrouw Van Kal, in Rotterdam. Helaas was de woonsituatie niet stabiel, waardoor zij naar het kindertehuis zijn gegaan. Hier hadden zij ook een begeleider: mevrouw Schilperoord. De jongens zijn zo'n anderhalf jaar bij ons over de vloer gekomen. Ik weet nog goed dat zij het geweldig vonden als mijn man hen ophaalde bij het kindertehuis. Wij hadden namelijk een oude rode Saab en dan stonden ze buiten al klaar om hem aan te zien komen rijden. Ze vonden het prachtig!"

Ria heeft veel herinneringen aan de twee jongens, die ook allemaal zijn vastgelegd. "Als ik de fotoalbums opensla, dan zie ik allemaal foto’s van die jongens en alles wat wij met hen gedaan hebben. Naar Schiermonnikoog op vakantie, kamperen in de Achterhoek, wandelen met de hond, vliegeren en nog veel meer leuke dingen! Ik denk dat die kinderen vast niet zoveel leuke kinderfoto’s zullen hebben, hun leven was daar niet naar. Misschien vinden zij het wel leuk om die foto’s te hebben. Ik weet ook helemaal niet hoe hun leven daarna is vergaan. Ik ben daar ook best nieuwsgierig naar."

Aanknopingspunten:
* broers Mario en Vincent van Herwaarden
* geboren in 1968 en 1970
* ze zijn half Indisch
* komen uit Rotterdam
* hebben in het kindertehuis 'De Schuilhoek' in Dordrecht gezeten in de jaren 70
* hun begeleidster daar was mevrouw Schilperoord
* hun moeder heette Van Kal (voornaam onbekend)
* mevrouw Van Kal woonde in Rotterdam

button arrow
button arrow
foto: Adres Onbekend

Pleegkinderen Mario en Vincent van Herwaarden

Pleegkind Mario