Adres Onbekend
KRO-NCRV

Vaders vrouw Jannie Profijt

foto: Adres onbekend
  1. Nieuwschevron right
  2. Vaders vrouw Jannie Profijt

"Ik heb het altijd jammer gevonden dat ik haar nooit heb kunnen zeggen dat ze het goed heeft gedaan."

De telefoon staat roodgloeiend over Jannie Profijt, maar met helaas slecht nieuws... We krijgen van Jannie's neefje Arend Profijt namelijk te horen dat ze in 2015 is overleden. Hij komt aan de lijn om over haar leven te vertellen. Jan luistert aandachtig en realiseert zich: "Je leert zo maar weer dat je met complimenten nooit moet wachten..." Benieuwd naar Jans hele verhaal? Beluister de uitzending van zondag 21 april 2024!

Het verhaal
Jans vader is zweefdrukker in Den Haag en in 1966 komt Jannie Profijt bij hem dat vak leren. Althans, zo wordt dat aan Jan verteld. "Na dat moment kwam Jannie namelijk ook in het leven van mij en mijn broers, want ze kreeg een relatie met mijn vader. Jannie was ontzettend gastvrij, wij mochten altijd mee-eten. Het was de perfecte soort gastvrijheid, het was nooit bemoeizuchtig maar ook zeker niet onverschillig."

Als Jans vader in 1972 overlijdt, verwatert ook het contact tussen zijn zoons en Jannie. "Ik heb het altijd jammer gevonden dat ik nooit aan Jannie heb kunnen zeggen dat ze het goed heeft gedaan. Nu ik ouder word zie ik steeds duidelijker de gemakken en de ongemakken van de wereld. Later heb ik gehoord dat Jannie wellicht al kinderen had, voordat ze samen was met mijn vader was. Jannie heeft ons daar nooit over verteld en wij hebben daar nooit naar gevraagd. Ze heeft ons altijd goed behandeld en was ook goed voor mijn vader. Ik hoop dat Jannie dat weet..."

Aanknopingspunten:
* Jannie Profijt (meisjesnaam)
* geboren rond 1937
* ze had het sterrenbeeld Vissen
* ze kwam uit De Krim in Overijssel
* ze ging rond 1966 in Den Haag wonen
* heeft ook in Leiden nog gewoond
* ze was assistent-zeefdrukker bij een zeefdrukkerij in Den Haag
* ze is getrouwd geweest met een meneer Van der Velde
* later had ze een relatie met Jans vader
* mogelijk heeft ze uit haar eerdere huwelijk kinderen
* wellicht woont Jannie nog steeds in Den Haag

button arrow
button arrow
foto: Adres Onbekend

Jan zoekt vaders vrouw Jannie Profijt