Frank Boeijen krijgt NPO Radio 5 Oeuvre Award


Uitreiking op 3 september

01 augustus 2017 10:54

De NPO Radio 5 Oeuvre Award 2017 gaat naar Frank Boeijen. NPO Radio 5-presentator Bert Kranenbarg en Frits Spits verrasten de zanger in april met het nieuws.

foto: Bullet-Ray

NPO Radio 5 eert de veelzijdige artiest voor zijn rijke oeuvre met meer dan 25 albums en noemt Frank Boeijen een inspirator voor veel jonge Nederlandse artiesten. Op zondagmiddag 3 september neemt Frank Boeijen de prijs in ontvangst tijdens een speciaal voor hem georganiseerd concert in de Stadsschouwburg in Nijmegen.

Jury

De NPO Radio 5 jury, bestaande uit juryvoorzitter Arjan de Ruiter (Music Director NPO Radio 5), Hans Schiffers, Bert Kranenbarg, Jan Rietman, Hijlco Span en Tom Herlaar, heeft unaniem besloten om de NPO Radio 5 Oeuvre Award 2017 toe te kennen aan Frank Boeijen.
 
 “Wij prijzen zijn muzikaliteit en zijn eigenheid in tekst en muziek; een rots in de branding van de Nederlandse popmuziek. Zijn unieke stemgeluid en beeldende teksten maken van Frank Boeijen een zanger die veel jonge Nederlandse artiesten inspireert. Hij vaart zijn eigen muzikale koers en wordt daar door NPO Radio 5 voor geroemd”

Speciaal concert

Op zondagmiddag 3 september vindt de uitreiking van de NPO Radio 5 Oeuvre Award plaats in de Stadsschouwburg in Nijmegen. Tijdens dit speciale concert brengen verschillende artiesten een hommage aan Frank Boeijen. Onder anderen Paul de Munnik, Marco Borsato, Mathilde Santing, Henk Hofstede, Manuëla Kemp en Racoon maken hun opwachting. Ook zal Frank zelf met zijn band een optreden verzorgen. 

Over Frank Boeijen

Hij is een Pionier in de Nederlandstalige popmuziek. Zanger, tekstdichter, componist. In de jaren tachtig richt hij de succesvolle Frank Boeijen Groep op en gaat vanaf de jaren negentig als soloartiest verder. Met zijn vaste muzikanten doet hij elk jaar een theatertournee en speelt hij op festivals, beide zowel in Nederland als in België.

Hij heeft inmiddels vele albums op zijn naam staan en won eerder prijzen als de Lennaert Nijgh Prijs, de Radio 2 Zendtijdprijs, kreeg hij meerdere Edisons, ontving hij de gemeentelijke erepenning van Nijmegen en is hij geridderd in de Orde van Oranje Nassau.

Kaarten en uitzending 

Luisteraars kunnen kaarten winnen voor het bijzondere concert in de programma’s van NPO Radio 5 en via nporadio5.nl. Let op: er is maar een beperkt aantal kaarten beschikbaar! Het concert is rechtstreeks te horen op NPO Radio 5. 

NPO Radio 5 Oeuvre Award

De publieke zender reikt de NPO Radio 5 Oeuvre Award uit aan een artiest die van grote betekenis is voor muziek in Nederland. Eerder ging de prijs naar Rob de Nijs, Gerard Cox, Cliff Richard, Willeke Alberti, Lee Towers, George Baker, Liesbeth List en Anita Meyer.


Laat een reactie achter
Plaats reactie4 reacties

Geschreven door:  

willem van rij

3 augustus 2017 - 12:27 uur

Gefeliciteerd Frank!!!!Echt super verdiend!! Waar en hoe zou ik eventueel aan kaartjes kunnen komen? Zou graag mijn vrouw hiermee willen verrassen voor onze trouwdag. Zij is namelijk een SUPER grote fan van Frank!! Hoop dat ik van U een berichtje terug krijg. Willem van Rij


Geschreven door:  

Ricky

2 augustus 2017 - 21:35 uur

Waar kan ik me opgeven voor gratis concert van deze geweldige zanger, mijn favoriet ❤❤


Geschreven door:  

Wilma Helsper Malden

16 april 2017 - 18:40 uur

Van harte gefeliciteerd Frank. Wat gun ik je deze onderscheiding!
Wie weet ben ik straks 1 van de gelukkigen die de uitreiking van deze Award
mag meemaken op 3 september in Nijmegen.
Lieve groet van Wilma Helsper


Geschreven door:  

Loenders Dominique

11 april 2017 - 21:54 uur

Proficiat Frank !
Onder andere zijn versie van " Suzanne " , samen met wijlen Yasmine vind ik adembenemend mooi !