Nieuwe zendermanager NPO Radio 5


Jan-Willem van Engelen

16 februari 2017 12:58

Jan-Willem van Engelen (41) is vanaf 1 april aanstaande de zendermanager van NPO Radio 2 en NPO Radio 5. Hij neemt deze functie over van Jurre Bosman.

Als eindverantwoordelijke van NPO Radio 2 en NPO Radio 5 krijgt Van Engelen de taak om de nieuwe positionering van beide zenders verder vorm te geven.

Inspirerend en aanstekelijk

Jurre Bosman, directeur Radio van de NPO: “Jan-Willem is de juiste radioman voor deze plek. Zijn ideeën over de verdere ontwikkeling van NPO Radio 2 en 5 zijn inspirerend en aanstekelijk. Ik ben er trots op dat Jan-Willem zijn ervaring gaat inzetten voor de publieke omroep met als doel ons publiek nog beter te bedienen.”

Liefde voor muziek

Jan-Willem van Engelen: “Zowel NPO Radio 2 als NPO Radio 5 stralen een enorme liefde voor muziek uit, een passie die ik deel. Een langgekoesterde wens gaat in vervulling door aan de slag te gaan als zendermanager van deze unieke zenders. Ik verheug me erop om samen met de dj’s, collega’s en omroepen verder te bouwen aan het profiel van beide radiostations.”

Jan-Willem van Engelen

Van Engelen begon zijn loopbaan in de landelijke media bij Warner Music. Daarna bekleedde hij verschillende functies bij de Sky Radio Group. Jan-Willem was onder andere music director en later program manager. Op dit moment werkt hij als marketing director bij platenmaatschappij Armada Music.

foto: Paul Moelands


Laat een reactie achter
Plaats reactie2 reacties

Geschreven door:  

Rienk de Vries

20 februari 2017 - 14:46 uur

Beste Jan Willem van Engelen
Mijn vrouw en ik waren vaste radio 2 luisteraars en fan van de Rood Show van Jan Willem Roodbeen op de door de weekse middagen en op zaterdagmorgen van Grand Cafe Kranenborg. en de programma's van Hans Schiffers. Doch door veranderingen bij Radio 2 ( overhevelen van Radio 3 DJ's en hun muziek) zijn wij nu vaste luisteraars van Radio 5 geworden. Wil je er voor zorgen dat dit zo blijft ? Succes.
met vriendelijke groeten
Rienk de Vries


Geschreven door:  

Hans

16 februari 2017 - 22:29 uur

Succes JW en maak er wat moois van!!
Groet Hans(Tira)..