Fragment

Lunch Lekker Lunchgast: Marcel Fisser over zijn project 'The Road'

  1. Fragmentenchevron right
  2. Lunch Lekker Lunchgast: Marcel Fisser over zijn project 'The Road'

Onze muzikale lunchgast van vandaag is Marcel Fisser. Hij is sessiegitarist, tekstschrijver en producer. Je zou hem met name kunnen kennen als leider van de Marcel Fisser Band. Zij zijn te zien in het televisieprogramma Beste Zangers en zijn tevens te begeleidingsband van o.a. Jan Smit en Floor Jansen.

Nu is er een eigen muzikaal project uit de koker van Marcel. The Road! Zijn liefde voor countrymuziek werd met de paplepel ingegoten, want zijn ouders draaiden volop de muziek die met name in Nashville, Tennessee wordt gemaakt. Het bleek de basis voor een grote droom: Een eigen carrière opstarten in Amerika.

Marcel is al meerdere keren naar Nashville afgereisd om te schrijven met verschillende Amerikaanse artiesten. Het resultaat is dat er inmiddels al 7 tracks zijn uitgebracht. En niet alleen met artiesten uit de Verenigde Staten, ook uit Nederland! Want Alain Clark en JW Roy zijn te horen in samenwerking met The Road.

Naast dit mooie project zit Marcel ook zeker in Nederland niet stil. Zo is hij alweer druk bezig met de voorbereidingen van het nieuwe seizoen van Beste Zangers, is hij voor de samenstelling betrokken bij De Amsterdamse Zomer en Festival Der Liebe en speelt hij nog regelmatig met verschillende artiesten door het hele land.

Zijn nieuwste samenwerking is er eentje met JW Roy geworden. Die schrijft en brengt de laatste jaren voornamelijk Nederlandstalige nummers uit, dus het was voor hem ook weer een mooie nieuwe uitdaging om weer in het Engels te gaan schrijven en zingen. Deze samenwerking is zo goed bevallen dat er wellicht meer in het vat zit! Het eerste resultaat heet 'I'll Wait Till You're Really Gone'.