Zondag 23 augustus 2020

20200823 Zin, Zout & Zegen

‘Ik zeg het graag met daden.’ Aan het woord is Fleur van Snippenberg, nu woont ze nog in Scherpenzeel, maar….. dat komt alleen maar door Corona. Liever had ze al in Uganda gewoond, als kersverse echtgenote van haar geliefde Frank! Want dat zijn de plannen; na 5 jaar heen en weer gependeld te hebben gaan de Christelijke Ugandese jeugdwerker Frank en Fleur samen de sloppen in; voedsel rondbrengen, contacten leggen, hoop brengen. Fleur wil er met name voor de jongeren daar zijn en met hen haar eigen verhaal delen; God veranderde haar van een onzeker meisje in een vrouw die weet dat ze er mag zijn.

"Handen uit de mouwen'

Fleur: ‘Soms vragen mensen aan mij; waarom Uganda?  Ligt hier in Nederland niet veel meer werk? Ik geloof dat iedere plek, waar je ook bent, jouw zendingsgebied is. De mijne is zonder twijfel: Uganda, dat als thuis aanvoelt! Check voor meer info: https://www.ffinuganda.com/wat-we-doen/ 

De overdenking in de ‘De Open Hof’ in Scherpenzeel wordt gehouden door dominee Bert van de Bovekamp. Hij preekt n.a.v. Abraham, (die ook zijn vertrouwde omgeving moest achterlaten en op reis ging) over een thema dat Fleur na aan het hart ligt: ‘Gerechtigheid’.

Zin, Zout & Zegen is een reis door Nederland met aandacht voor authentieke geloofsverhalen en de rol van 'geloof' in het dagelijks leven.

Zin, Zout en Zegen (23 augustus 2020)

Laat een reactie achter
Je moet minimaal 16 jaar zijn om deel te nemen aan deze dienst. Wil je meer informatie over hoe NPO omgaat met je gegevens, lees dan ons privacy statement

Plaats reactie0 reacties