Zondag 22 maart 2020

20200322 Zin, Zout & Zegen

Let een beetje op elkaar! Dat is wat onder andere minister president Mark Rutte ons vraagt in deze bijzondere periode van COVID-19. Het lijkt een beetje op wat ook in de Bijbel staat: Marcus 12 vers 30 en 31: heb je naaste lief als jezelf.

Het wordt het steeds duidelijker dat we het coronavirus serieus moeten nemen… en naarmate de zorgen groter worden, nemen de maatregelen toe…. Daar heeft ook Zin, Zout & Zegen mee te maken… en dus zit Yvonne Sprunken deze keer op een comfortabele bureaustoel in plaats van een harde kerkbank en zitten onze gast Joke Verweerd (schrijfster van verhalen, romans en gedichten) en Yvonne dit keer in onze eigen EO radiostudio. Met de hand op het hart hebben ze elkaar begroet en ze zitten ook veilig ruim anderhalve meter uit elkaar.

Joke Verweerd schreef meer dan 70 boeken; romans, gedichten- en verhalenbundels en in het boek Troostpleisters vertelt ze over de zorgen, verdriet en andere gevoelens die ze had, toen haar man ziek werd en overleed. Als er één gast is, die dus iets te zeggen heeft over bezorgd zijn en angst hebben (iets waar we allemaal mee te dealen hebben deze weken, toch? ) dan is het Joke Verweerd. Vandaar dat we haar gevraagd hebben om mee te werken aan een tweeluik op 22 en 29 maart.

Deze eerste uitzending gaat over ‘Zorgen hebben’. De uitzending van volgende week 29 maart  zal gaan over ‘Zorgen maken’

Beluister 'Zorgen hebben' onderaan dit bericht

De overdenking in deze uitzending wordt gehouden door onze eigen EO dominee Arie van der Veer. Zijn thema sluit aan bij: ‘zorgen hebben’ en dominee van der Veer gebruikt als tekst het Bijbelgedeelte dat staat in Fillippenzen 4:4-7: 
Laat de Heer uw vreugde blijven; ik zeg u nogmaals: wees altijd verheugd.
Laat iedereen u kennen als vriendelijke mensen. De Heer is nabij. Wees over niets bezorgd, maar vraag God wat u nodig hebt en dank hem in al uw gebeden.
Dan zal de vrede van God, die alle verstand te boven gaat, uw hart en gedachten in Christus Jezus bewaren.

Zin, Zout & Zegen is een reis door Nederland met aandacht voor authentieke geloofsverhalen en de rol van ‘geloof’ in het dagelijks leven.

Om deze player te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.


Laat een reactie achter
Je moet minimaal 16 jaar zijn om deel te nemen aan deze dienst. Wil je meer informatie over hoe NPO omgaat met je gegevens, lees dan ons privacy statement

Plaats reactie0 reacties