Zegert van der Linde


Zegert van der Linde (Leiderdorp, 1986) is één van de presentatoren van ‘Thuis op 5’. Ook maakt hij - samen met Martine van der Spek - de podcast ‘Het Kan Je Buurman Zijn’.

Carrière
Van der Linde studeerde Journalistiek in Ede. In 2010 begon hij bij de EO, waar hij achter de schermen betrokken was bij vele radiotitels. Hij werkte voor 3FM (Jouwweekendfinale en Xnoizz) en NPO Radio 2 (Laat op 2, Van Holland en Van Steeg tot 1). Sinds 2016 is hij als producer en redacteur betrokken bij ‘Open Huis’. Zegert: “Het leuke aan ‘Open Huis’ vind ik dat we elke ochtend met een leeg draaiboek beginnen. Het nieuws van de dag en goede muziek vormen samen een heerlijk radioprogramma.” 

Sinds juni 2019 is Zegert wekelijks te horen als een van de presentatoren van ‘Thuis op 5’. “De late avond is een prachtig moment om radio te maken. De ontspannen sfeer en met goede muziek de dag afsluiten. Daar geniet ik van!”

Privé
Zegert woont met zijn vrouw en zoon in Zeist. Op eigen titel maakt hij de podcast ‘Smaakmakers’, waarin hij elke maand met een smaakmaker praat over zijn of haar passie voor koken, drinken en eten.

Presentatoren NPO Radio 5Daniël Dekker - AVROTROS
Ron Kas - KRO-NCRV
Wilfred Kemp - KRO-NCRV
Corné Klijn - AVROTROS
Jacques Klöters - AVROTROS
Bert Kranenbarg - KRO-NCRV
Hans Schiffers - AVROTROS
Tom Dirks - KRO-NCRV
Frits Sissing - AVROTROS
Hijlco Span - KRO-NCRV
Stefan Stasse - KRO-NCRV
Bart van Leeuwen - KRO-NCRV