28-06-2020

zondag 28-06-2020

Een programma met gospel-praise- en worshipmuziek en een overdenking van Jurjen ten Brinke, voorganger van de multiculturele kerk Hoop voor Noord in Amsterdam.

Vroeg Op 5 (28 juni 2020)

Playlist

06.00 - 07.00

Victory day                                         One hundred days

Body and soul                                    Susan Ashton

Lost in you                                         Howard Hewett

Where I stand                                    Maire Brennan

Thought you’d be here                      Wes King

Ik hoor bij U                                       Elize Verlaan

The power of Your love                     Don Moen

When he sees me                              Michelle Pillar

He is here                                           Brian Doerksen & Christine Dente

Ongezongen lied                                Ralph van Manen

Shine your light on me                      Oslo Gospel Choir

Answered prayer                               Bob Carlisle & Lisa Bevill

Song of hope                                      Nancy Rumbel

07.00 – 08.00

Hallelujah tot he King                        The Sonflowerz

Falling in love with Jesus                   Jonathan Butler

Dreams I’m dreaming                        Kim Boyce

Grand Canyon                                    Wayne Kirkpatrick

Wat een mensenoog niet kan zien    Elise Mannah

Dolphins make me cry                       Martyn Joseph

He will love you                                 Cheri Keaggy

Wash my sins away                           Chris Falson

Bless the broken road                       Sera

Oh Lord, You’re beautiful                  Micheale W. Smith

He now                                              Lisa McClendon

Op die dag                                         Opwekking

I will never leave you                         Elisa Krijgsman & Dennis Tielkes

Overdenking

Tja. Van de week ging er een campagne online, om meer Nederland Zingt Dichtbij opnames mogelijk te maken. Ik ben zelf betrokken bij deze campagne, omdat ik dit TV programma van de zondagochtend mag presenteren. Het is eigenlijk wel een dingetje. Want ja, kom nou eens helemaal voor je eigen programma op. Maar… ik doe het toch. Het is echt een voorrecht om dit te maken en dan ook elke week op zondag en maandag mooie reacties te ontvangen (naast af en toe een kritische toon; dat mag ook, maar houd het opbouwend zoals ik hier eerder vroeg). 
Hoe zit het nou? Wel, we hebben geld vanuit het representatie budget. De EO vertegenwoordigt op de buis de protestantse kerken (en de KRO de katholieke, om het eenvoudig te houden). Daarvoor ontvangt de EO jaarlijks een vast bedrag. Identiteitsgebonden programma’s worden daarvan betaald. Het bedrag is niet genoeg voor alles wat de EO identiteitsgebonden mag maken, dus ook donateurs bijdragen worden hiervoor aangewend.
Voor NL Zingt Dichtbij hebben we budget voor 32 zondagen. Normaal gesproken op zich genoeg, zou je denken; hoewel meer altijd mooi is natuurlijk. Maar goed, je kunt niet alles hebben. In de zomer dalen normaal gesproken de kijkcijfers en zenden we een paar maand herhalingen uit. Maar goed, nu is half NL niet van plan om naar het buitenland op vakantie te gaan vanwege het corona virus. Bovendien zijn kerken maar beperkt open en ga je straks vanaf je vakantiepark ook niet naar de kerk om de hoek… waar ook een restrictie qua bezoekers is. Toch? Daar komt nog bij dat ouderen in verpleeghuizen nog niet maximaal bezoek mogen ontvangen. En dus zouden we juist nú extra afleveringen willen maken, zodat mensen geen herhalingen hoeven te zien waarin ik met de winterjas aan loop (want ja, het programma draait nog meer sinds september, dus we hebben nog niet al te veel keus).
Als je mee wilt doen, ga dan naar nederlandzingt.eo.nl en klik op de banner. Je kunt vriend worden van NL Zingt of een eenmalige bijdrage geven. En ja, ik heb bedacht dat als 10.000 mensen van de Nederland Zingt Dag (of anderen) allemaal een tientje geven… dan hoeven we nauwelijks herhalingen in te zetten.
Okay. Genoeg reclame. Dat kan natuurlijk ook niet, eigenlijk. Maar goed, mezelf een keer verantwoorden is niet verkeerd. 
Vandaag is het weer zondag. Ik hoop dat je kunt genieten van een online kerkdienst, of dat je naar de kerk kunt. Of anders zelf aan bezinning kunt doen. Want dat is zo belangrijk! Lees een gedeelte in de Bijbel, neem tijd voor gebed, luister een aantal liederen. En als je bid, zou je dan vandaag ook eens willen bidden voor alle collega’s die voor en achter de schermen aan het werk waren, van de week en de afgelopen weken, om mooie uitzendingen voor TV en radio te maken? Ik zie het bij de EO echt gebeuren, mensen die zich met passie en energie geven voor deze mooie zaak. Soms altijd onzichtbaar, jarenlang, maar met veel overtuiging en liefde voor hun vak en vooral ook voor de mensen die luisteren en kijken. Het is reden tot dankbaarheid, echt waar, en ik moedig je aan om vandaag eens extra bij hen stil te staan. Zeker, niet alles is jouw smaak. Dat hoeft ook niet, dan zou het een soort eenheidsworst worden. Maar er is in ons vrije land op dit gebied óók veel om dankbaar voor te zijn. 
Een mooie zondag gewenst!


Laat een reactie achter
Je moet minimaal 16 jaar zijn om deel te nemen aan deze dienst. Wil je meer informatie over hoe NPO omgaat met je gegevens, lees dan ons privacy statement

Plaats reactie0 reacties