Tom Dirks


Tom Dirks presenteert het KRO-NCRV programma 'Zin in Weekend'. Iedere zondag hoor je hem daar van 18:00 tot 19:00 uur (op zaterdag presenteert Wilfred Kemp).

Tom (1969) studeerde radiojournalistiek in Kampen en communicatiewetenschap in Nijmegen. Het radiovirus had hem al jong te pakken. Speurend over 'de fm-band' op zoek naar alternatieven voor 'Hilversum' werd hij in de jaren '80 geraakt door grote zenders als Keizerstad, Delta en de Duitse popradio. Hij werkte mee aan een studentenzender in Kampen, vervolgde zijn radio-avontuur bij lokale omroepen in en rond Nijmegen.

Vanaf 1996 werkt Tom bij de KRO (nu KRO-NCRV), voor tv-programma's als De Wandeling, Katholiek Nederland TV en Roderick Zoekt Licht. En sinds een jaar of 10 vooral ook voor de goede oude radio. Tom werkte (en presenteerde) RKK Het Klooster, Katholiek Nederland Radio en RKK Platenparadijs. Was samensteller voor Kruispunt Radio, Aan de Tafel van 5 en Wierook en Pepermunt. En sinds drie jaar is hij samensteller en (inval-)presentator voor KRO-NCRV Zin in Weekend. 


Presentatoren NPO Radio 5Daniël Dekker - AVROTROS
Ron Kas - KRO-NCRV
Wilfred Kemp - KRO-NCRV
Corné Klijn - AVROTROS
Jacques Klöters - AVROTROS
Bert Kranenbarg - KRO-NCRV
Hans Schiffers - AVROTROS
Tom Dirks - KRO-NCRV
Frits Sissing - AVROTROS
Hijlco Span - KRO-NCRV
Stefan Stasse - KRO-NCRV
Bart van Leeuwen - KRO-NCRV