De Ultieme Lunchtip: 2 november


De Ultieme Lunchtip van vrijdag 2 november: Pastinaak-mosterdsoep met gemengde paddenstoelen

Pastinaak-mosterdsoep met gemengde paddenstoelen

Recept voor 4 personen

400 g pastinaak
1 ui
olijfolie
1 liter bouillon
200 g gemengde paddenstoelen
2 bosuitjes
zeezout & versgemalen zwarte peper
3 el (grove) mosterd
1⅓ dl plantaardige room

Bereiding

Schil de pastinaak en snijd in stukken. Pel de ui en snijd fijn. Verwarm een scheut olijfolie en bak de pastinaak met de ui ongeveer 5 minuten. Schenk de bouillon erbij, breng aan de kook en laat ongeveer 20 minuten zachtjes koken tot de pastinaken gaar zijn.

Maak voor de garnering de paddenstoelen met keukenpapier schoon en snijd klein. Snijd de bosui in ringen. Verwarm een scheut olijfolie en bak de paddenstoelen in 8-10 minuten gaar. Voeg de laatste 3 minuten de bosui toe. Breng op smaak met zeezout en zwarte peper. Houd apart.

Voeg de mosterd en de plantaardige room aan de soep toe. Pureer met de staafmixer en breng op smaak met zout en peper. Verdeel de soep over de borden en garneer met de paddenstoelen en bosuitjes.

Recept van Anne Marie Reuzenaar.


Delen

Nieuwsbrief


Wilt u op de hoogte blijven van onze programma's? Wij versturen wekelijks de nieuwsbrief MAX op NPO Radio 5!
Meld u aan




Social media




Wil je informatie over hoe we met je gegevens omgaan, lees dan ons privacy statement