De Ultieme Lunchtip: 21 september


De Ultieme Lunch tip van vrijdag 21 september: Herfstige Geitenkaas Salade met een maple-mosterd-dressing.

Herfstige Geitenkaas Salade met een maple-mosterd-dressing

Recept voor 2 personen

Ingrediënten 

Voor de salade

  1. 50 gram veldsla
  2. 50 gram rucola
  3. 1/3 komkommer
  4. 100 gram mini-romatomaatjes
  5. 100 gram gekookte quinoa
  6. 100 gram gekookte rode biet
  7. 150 gram geitenkaas
  8. 1 rijpe conference peer
  9. 1 rode ui
  10. 40 gram walnoten
  11. 1 takje munt

Voor de dressing

  1. 20 ml natuurazijn
  2. 20 gram fijne mosterd
  3. 20 gram grove mosterd
  4. 20 ml maple siroop
  5. 1 takje dragon
  6. 100 ml zonnebloemolie


Bereidingswijze

Dressing
Gooi alle ingrediënten exclusief de zonnebloemolie in een blender en blend op hoge snelheid.
Zet de blender op lage snelheid en voeg heel langszaam de olie toe.

Zorg er voor dat de olie goed blijft mengen met de overige ingrediënten. Verhoog anders de snelheid van de blender iets.

Salade
Snijd de komkommer, rode biet en geitenkaas in partjes.
Snijd de mini-romatomaatjes door midden.
Schil en snijd de rode ui.
Meng bovenstaande ingrediënten met de dressing.
De rode ui schillen en in 1/4 ringen snijden.
Schil de peer inplakjes en gril deze daarna.
Scheur of snijd de blaadjes van de munt in stukjes
Serveer de salade op borden of kommen en garneer met peer, walnoot en munt.

Eet smakkelijk!

Recept van Etienne Ros van Vers Saladebar Hilversum.


Delen

Nieuwsbrief


Wilt u op de hoogte blijven van onze programma's? Wij versturen wekelijks de nieuwsbrief MAX op NPO Radio 5!
Meld u aan




Social media




Wil je informatie over hoe we met je gegevens omgaan, lees dan ons privacy statement