De Ultieme Lunchtip: 7 september


De Ultieme Lunch tip van vrijdag 7 september: Griekse wraps

Griekse wraps

Voor 2 personen


Ingrediënten

2 groenten tortilla’s (wortel, biet of paprika)

6 plakjes kipfilet (broodbeleg)

1 courgette

40 gr verse spinazie

0,5 komkommer

1 teen knoflook

1 eetl. azijn

Scheutje extra vierge olijfolie

Paar takjes dille

150 gr Griekse yoghurt


Benodigdheden

blokrasp, kaasschaaf


Bereiding

  1. Snijd de courgette met een kaasschaaf in de lengte in lange dunne plakken. Bestrooi de plakken courgette lichtjes met zout en maak er een stapeltje van.

  2. Doe de Griekse yoghurt in een kom. Rasp de komkommer grof en knijp het vocht eruit. Hak de dille en de knoflook fijn. Meng voor de tzatziki de yoghurt met de komkommer, dille, knoflook, azijn en olijfolie.

  3. Besmeer de tortilla’s met een beetje tzatziki. Leg 3 plakjes kipfilet op een helft van de tortilla. Pak 3 repen courgette en dep ze met een theedoek droog. Leg deze bovenop de plakjes kipfilet. Verdeel ook de spinazie en rol de tortilla stevig op.

  4. Snijd de wrap in 3 schuine stukken of in kleine rolletjes. Serveer de rest van de tzatziki erbij. Eet smakelijk!

Tip: de tzatiki kun je de avond tevoren maken en bewaren in een afsluitbaar bakje. De wrap wikkel je in huishoudfolie als een soort worstje. Zo kun je de wrap meenemen voor de lunch.


Door Sandra Ysbrandy.


Delen

Nieuwsbrief


Wilt u op de hoogte blijven van onze programma's? Wij versturen wekelijks de nieuwsbrief MAX op NPO Radio 5!
Meld u aan




Social media




Wil je informatie over hoe we met je gegevens omgaan, lees dan ons privacy statement