De Ultieme Lunchtip: 30 augustus


Wat staat er op het menu?

Elke vrijdag wordt er een ultieme lunchtip gepresenteerd. Deze zomerweken hebben we een vaste zomerkokkin: Emina Zorlak! Emina heeft haar eigen rubriek in MAX Magazine en is de kracht achter de schermen van vele kookprogramma’s waaronder Kook mee met MAX. Deze zomer komt ze het TinekeTeam versterken en maakt ze lekkere lunchhapjes. De tip van vandaag: Exotische coleslaw!

Exotische, kleurrijke coleslaw

Ingredientenlijst voor 2 personen

  • 0,25 rodekool
  • 1 kleine broccoli
  • 4 gedroogde vijgen
  • 0,5 bosje peterselie
  • 30 gram cashewnoten
  • 2 el hummus
  • Olijfolie
  • Peper, zout


Het recept

Snijd de rode kool in flinterdunne reepjes. Snijd de roosjes van de broccolistronk en hak de broccoliroosjes fijn. Schil de stronk en hak fijn. Snijd de vijgen in dunne reepjes. Hak de peterselie en de cashewnoten.

Meng de rode kool, broccoli, vijgen, koriander en cashewnoten in een kom. Voeg de hummus en een scheutje olie toe. Breng op smaak met peper en zout en roer goed door. Verdeel over borden.


Eet smakelijk! Een recept van Emina Zorlak!


Delen

Nieuwsbrief


Wilt u op de hoogte blijven van onze programma's? Wij versturen wekelijks de nieuwsbrief MAX op NPO Radio 5!
Meld u aan




Social media




Wil je informatie over hoe we met je gegevens omgaan, lees dan ons privacy statement