De Ultieme Lunchtip: 23 augustus


Wat staat er op het menu?

Elke vrijdag wordt er een ultieme lunchtip gepresenteerd. Deze zomerweken hebben we een vaste zomerkokkin: Emina Zorlak! Emina heeft haar eigen rubriek in MAX Magazine en is de kracht achter de schermen van vele kookprogramma’s waaronder Kook mee met MAX. Deze zomer komt ze het TinekeTeam versterken en maakt ze lekkere lunchhapjes. De tip van vandaag: Zuurkoolquesadilla's!

Zuurkoolquesadilla's

Ingredientenlijst voor 2 personen

200 gram zwarte bonen
1 tl komijnpoeder
0,5 tl cayennepeper
Olijfolie 
Peper, zout
250 gram zuurkool 
4 tortilla's
30 gram cheddar

Extra nodig: staafmixer

Het recept

Spoel de bonen uit en laat uitlekken. 

Doe de bonen samen met de komijnpoeder, cayennepeper, een scheutje olie en eventueel een heel klein scheutje water in een hoge maatbeker en pureer met de staafmixer tot gladde spread. 

Breng op smaak met peper en zout.

Laat de zuurkool heel goed uitlekken en knijp uit, zodat al het vocht eruit is.

Verdeel de spread over 2 tortilla's. Verdeel hierover de zuurkool. Rasp hierover de cheddar en leg hier weer een tortilla op. 

Verwarm een koekenpan en bak in de droge koekenpan de quesadilla's in circa 5 minuten om en om goudbruin op zacht vuur, zodat de kaas ook rustig kan smelten.

Snijd in punten.


Eet smakelijk! Een recept van Emina Zorlak!


Delen

Nieuwsbrief


Wilt u op de hoogte blijven van onze programma's? Wij versturen wekelijks de nieuwsbrief MAX op NPO Radio 5!
Meld u aan




Social media




Wil je informatie over hoe we met je gegevens omgaan, lees dan ons privacy statement