De Ultieme Lunchtip: 9 augustus


Wat staat er op het menu?

Elke vrijdag wordt er een ultieme lunchtip gepresenteerd. Deze zomerweken hebben we een vaste zomerkokkin: Emina Zorlak! Emina heeft haar eigen rubriek in MAX Magazine en is de kracht achter de schermen van vele kookprogramma’s waaronder Kook mee met MAX. Deze zomer komt ze het TinekeTeam versterken en maakt ze lekkere lunchhapjes. De tip van vandaag: Zomerse Genotssoep!

Zomerse Genotssoep met zalm, aardappel en broccoli

Ingredientenlijst voor twee personen

Olijfolie
1 ui
1 courgette
1 kleine broccoli
150 gram kruimige aardappel
750 ml water
1 bouillonblokje
2 el kruidenroomkaas
100 gram gerookte zalm
Peper en evt. zout

Benodigdheden
Staafmixer

Het recept

Pel en snipper de ui. Verwarm een scheutje olie in een soeppan en fruit de ui circa 2 minuten. Snijd de roosjes van de broccoli. Schil de stam en snijd de stam in blokjes. Snijd de courgette in blokjes en voeg samen met de gesneden broccoli toe. Bak circa 5 minuten.

Schil de aardappel en snijd in blokjes. Voeg de aardappel samen met het water toe. Verkruimel het bouillonblokje boven de pan en kook circa 15 minuten op zacht vuur.

Pureer de soep met een staafmixer tot gladde massa. Verdeel de soep over borden. Garneer met de roomkaas en de gerookte zalm. Bestrooi nog met wat versgemalen peper.

Eet smakelijk! Een recept van Emina Zorlak!


Delen

Nieuwsbrief


Wilt u op de hoogte blijven van onze programma's? Wij versturen wekelijks de nieuwsbrief MAX op NPO Radio 5!
Meld u aan




Social media




Wil je informatie over hoe we met je gegevens omgaan, lees dan ons privacy statement