De Ultieme Lunchtip: 2 augustus


Wat staat er op het menu?

Elke vrijdag wordt er een ultieme lunchtip gepresenteerd. Deze week komt Madelon Walters langs. Madelon's passie is lekker eten, maar ook koken. Haar bedrijf heet Made by Lon: alles wat ze maakt is vers, origineel en typisch Madelon. Voor TinekeShow heeft ze een receptje dat je makkelijk zelf kunt maken voor een ultieme lunchhap. Ze maakt quesedilla's met pittig gehakt, provolone, salsa en zure room.

Quesedilla's met pittig gehakt, provolone, salsa en zure room

Ingredientenlijst

Cajunkruiden:
1 theel. knoflookpoeder
1 theel. zoet gerookt paprikapoeder
1/2 theel. cayennepeper
1/2 theel. uienpoeder
1 theel. gedroogde oregano
1/2 theel. chilivlokken

Gehaktmengsel:
1 kleine rode ui
1 teentje knoflook
125 gram rundergehakt
Olie
Zout
1 eetl. pijnboompitjes
1 eetl. ingelegde jalapeno’s, fijngehakt
50 gram provolonekaas

Salsa:
50 gram mais
15 gram koriander
1 kleine rode ui
1 grote tomaat
Scheutje olie

Zure room dip:
Bekertje zure room
2 bosuitjes
1 teentje knoflook
1 theel. gemalen komijn
Sap van een halve limoen
Zout en peper


Het recept

Maak de cajunkruiden. Meng alle ingrediënten en hak fijn in een kruidenmolen.

Als je geen kruidenmolen hebt, kun je ook kant-en-klare Cajunkruiden kopen. Voeg dan geen zout toe omdat dat meestal in het kruidenmengsel zit.

Snijd de ui fijn en bak in een koekenpan met een beetje olie totdat het lichtbruin is. Voeg de knoflook met het gehakt en de cajunkruiden toe en bak tot het gehakt rul is. Voeg zout naar smaak toe.

Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan tot ze goudbruin zijn. Zet apart.

Hak voor de salsa de tomaat, rode ui en koriander fijn en meng met de mais.

Breng op smaak met olie, zout en peper.

Rasp de provolone kaas grof.

Snijd de bosui in ringetjes. Pers de knoflook uit. Meng beide met de zure room. Voeg komijn en limoensap toe. Zout en peper naar smaak.

Besmeer 1 helft van een tortilla met de helft van het zure room mengsel. Schep het gehakt er op. Verdeel de  pijnboompitjes, de gehakte jalapeno’s en tot slot de geraspte provolonekaas over het gehaktmengsel. Vouw de tortilla dubbel en bak op een bakplaat of in een hete droge koekenpan. Keer na ongeveer twee minuten om, als de onderkant krokant is. Na nog twee minuten uit de pan scheppen. Snij de quesedilla in tweeën en dien op met de salsa en het overige zure roommengsel.

Eet smakelijk! Made By Lon Catering


Delen

Nieuwsbrief


Wilt u op de hoogte blijven van onze programma's? Wij versturen wekelijks de nieuwsbrief MAX op NPO Radio 5!
Meld u aan




Social media




Wil je informatie over hoe we met je gegevens omgaan, lees dan ons privacy statement