De Ultieme Lunchtip: 26 juli


Wat staat er op het menu?

Elke vrijdag wordt er een ultieme lunchtip gepresenteerd. Deze zomerweken hebben we een vaste zomerkokkin: Emina Zorlak! Emina heeft haar eigen rubriek in MAX Magazine en is de kracht achter de schermen van vele kookprogramma’s waaronder Kook mee met MAX. Deze zomer komt ze het TinekeTeam versterken en maakt ze lekkere lunchhapjes. De tip van vandaag:

Regenboog Wraps

Is het een wrap of tortilla? Een tortilla is het platte “broodje” dat je kant-en-klaar kunt kopen als pannenkoekje (niet te verwarren met de Spaanse tortilla, dat een aardappelomelet is), maar op het moment dat je het oprolt, dan noem je het een wrap. En zo’n wrap is ideaal als tussendoortje, lunch of in stukjes gesneden zelfs bij de borrel. Besmeren, beleggen en rollen maar!

Ingredienten voor 2 personen

2 grote of 4 kleine tortilla’s

250 doperwten (diepvries)

Handje verse muntblaadjes

75 gram feta

1 gele paprika

Kwart rodekool

1 wortel

Olijfolie

Peper, zout

Extra nodig: staafmixer, blokrasp of dunschiller voor de wortel

Bereiding

Breng een pannetje water met een beetje zout aan de kook. Kook de doperwten circa 2 minuten. Giet af en laat goed uitlekken. Hak de muntblaadjes. Doe de doperwten in een hoge maatbeker en voeg de munt, feta en een scheutje olie toe. Pureer met de staafmixer tot smeuïge massa. Breng op smaak met peper en een beetje zout.

Snijd de paprika en rodekool in reepjes. Schil en rasp de wortel.

Besmeer de tortilla’s met de doperwtenspread en beleg met de groente. Rol op tot een wrap en snijd eventueel door.

Eet smakelijk! Een recept van Emina Zorlak!


Delen

Nieuwsbrief


Wilt u op de hoogte blijven van onze programma's? Wij versturen wekelijks de nieuwsbrief MAX op NPO Radio 5!
Meld u aan




Social media




Wil je informatie over hoe we met je gegevens omgaan, lees dan ons privacy statement