De Ultieme Lunchtip: 12 juli


Wat staat er op het menu?

Elke vrijdag wordt er een ultieme lunchtip gepresenteerd. Deze zomerwerken hebben we een vaste zomerkokkin: Emina Zorlak! Emina heeft haar eigen rubriek in MAX Magazine en is de kracht achter de schermen van vele kookprogramma’s waaronder Kook mee met MAX. Deze zomer komt ze het TinekeTeam versterken en maakt ze lekkere lunchhapjes. De tip van vandaag: Vietnamese saladerolletjes!

Vietnamese saladerolletjes

Recept voor 2 personen

Ingredientenlijst voor de saladerolletjes

1 wortel
1 avocado
1 rode paprika
Kwart stukje van een krop ijsbergsla
Half bosje koriander
6 rijstvellen

Ingredienten voor de pindasaus

3 eetlepels pindakaas (op basis van alleen pinda's)
1 theelepel sriracha of sambal
1 eetlepel ketjap manis
1 duimgrootte gember
1 limoen
1 teentje knoflook


Schil de wortel. Snijd de wortel, avocado, paprika en sla in dunne reepjes.

Meng in een kom de pindakaas, sriracha of sambal en ketjap. Schil de gember en rasp boven de kom. Pel de knoflook en rasp boven de kom. Pers naar smaak wat limoen boven de kom en voeg een klein scheutje warm water toe. Roer goed.

Vul een grote kom met warm water. Week een rijstvel circa 5 seconden en leg daarna op een houten plank. Verdeel over het midden wat van de sla, wortel, avocado en paprika. Leg hierop wat takjes koriander. Vouw de zijkanten naar binnen en rol de vel op tot een loempia. Herhaal met de rest van de vellen en ingrediënten. Serveer de Vietnamese saladerol met de pindasaus.

TIP:
Je kunt dit recept ook met maar 6 ingrediënten maken; kies hiervoor je groente en lepel in plaats van de saus te maken per rijstvel wat van de pindakaas over de groente voordat je deze oprolt.

Eet smakelijk! Een recept van Emina Zorlak!


Delen

Nieuwsbrief


Wilt u op de hoogte blijven van onze programma's? Wij versturen wekelijks de nieuwsbrief MAX op NPO Radio 5!
Meld u aan




Social media




Wil je informatie over hoe we met je gegevens omgaan, lees dan ons privacy statement