De Ultieme Lunchtip: 5 juli


Wat staat er op het menu?

Elke vrijdag wordt er een ultieme lunchtip gepresenteerd. Deze zomerwerken hebben we een vaste zomerkokkin: Emina Zorlak! Emina heeft haar eigen rubriek in MAX Magazine en is de kracht achter de schermen van vele kookprogramma’s waaronder Kook mee met MAX. Deze zomer komt ze het TinekeTeam versterken en maakt ze lekkere lunchhapjes. De tip van vandaag: Groene Rosti!

Groene rösti 

Voor twee personen, maximaal 6 ingredienten

250 gram doperwten (diepvries)
4 eieren
1 ui
250 gram vastkokende aardappels
75 gram geraspte oude kaas
2 eetlepels srirachasaus (pittige saus)
Peper en zout
Olijfolie

Benodigheden:
Staafmixer
Blokrasp

Breng een pan water aan de kook. Kook de doperwten circa 3 minuten. Giet af en spoel koud. Breek de eieren boven een hoge maatbeker en breng op smaak met peper en zout. Voeg de doperwten toe en pureer het geheel met een staafmixer tot smeuïge massa.

Pel en rasp de ui. Rasp de aardappelen en voeg samen met de ui en de kaas toe aan het doperwten-eiermengsel. Verwarm een scheutje olie in een koekenpan. Schenk het mengsel in de koekenpan en druk goed aan. Bak circa 7 minuten, leg een bord op de pan en draai de pan om, zodat de onderkant op het bord komt. Laat dit zo in de pan glijden, zodat de rosti ook aan de andere kant in circa 5 minuten goudbruin en gaar bakt. 

Snijd punten van de rösti en verdeel over borden. Lepel de sriracha over de punten.

Eet smakelijk!

Een recept van Emina Zorlak!


Delen

Nieuwsbrief


Wilt u op de hoogte blijven van onze programma's? Wij versturen wekelijks de nieuwsbrief MAX op NPO Radio 5!
Meld u aan




Social media




Wil je informatie over hoe we met je gegevens omgaan, lees dan ons privacy statement