De Ultieme Lunchtip: 31 mei


Wat staat er op het menu?

Wat een verwennerij! Kok Charlotte Hansen van Solotti heeft voor jou de ultieme lunchtip bedacht. Zo kun je zelf aan de slag gaan en iets lekkers op tafel zetten. Vanuit haar passie kookt ze de allerlekkerste gerechten. Ook geeft ze kookworkshops en kookt ze op locatie, maar dit keer komt ze een hapje bereiden bij Tineke in de uitzending. En dat is: Crostini met zalmrilette, gemarineerde zalm in grapefruit en salsa van groene appel en dille.

Crostini met zalmrilette, gemarineerde zalm in grapefruit en salsa van groene appel en dille 

Ingrediëntenlijst voor de rilette

300 gram zalm uit blik zonder graat
2 el zure room
3 el citroensap
Peper en zout

Ingrediëntenlijst voor de crostini

1 mooi brood
Olijflolie

Ingrediëntenlijst voor de gemarineerde zalm

Een stuk verse zalm, sashimi kwaliteit van 200 gram
Sap van een ½ grapefruit

Ingrediëntenlijst voor de salsa 

½ sjalotje fijngesnipperd
2 stengels bleekselderij in kleine blokjes
1 groene appel in kleine blokjes (brunoise)
1,2 bosje dille fijngesneden
Scheut olijfolie
Kneepje citroensap


Bereidingswijze

Bereidingswijze rilette: Mix alles met elkaar in een magimix of met een vork en bewaar in een spuitzakje in de koelkast. Snijd mooie sneetjes zonder korst uit het brood. Smeer er wat olijfolie en grof zout over en bak af in een oven van 180 graden ongeveer 10 minuutjes. Laat afkoelen tot gebruik.

Bereidingswijze gemarineerde zalm: Leg de zalm in zijn geheel in een schaaltje en verdeel het grapefruitsap erover. Door het zuur zal de zalm heel lichtjes garen. Doe dit niet langer dan 30 minuutjes. Snijd daarna mooie plakken van de zalm.

Bereidingswijze salsa: Meng alles samen en bewaar in een bakje.


Opmaak van het gerecht

Leg een crostini op een bord, spuit daar wat rilette overheen. Leg daarop het plakje zalm en voeg nog een klein beetje zout toe. Verdeel de salsa erover heen en een beetje naast. Leg er eventueel nog een mooi takje dille op.

Een recept van Solotti! Eet smakelijk!


Delen

Nieuwsbrief


Wilt u op de hoogte blijven van onze programma's? Wij versturen wekelijks de nieuwsbrief MAX op NPO Radio 5!
Meld u aan




Social media




Wil je informatie over hoe we met je gegevens omgaan, lees dan ons privacy statement