De Ultieme Lunchtip: 26 april


Wat staat er op het menu?

In TinekeShow komt er elke vrijdag een kok langs die iets heerlijks maakt en voor jou de ultieme lunchtip presenteert. Dit keer is het een recept van Maaike Schuuring. Ze heeft haar eigen bedrijfje genaamd Maaike Kookt. Vanuit haar passie kookt ze de allerlekkerste gerechten. Ook geeft ze kookworkshops en kookt ze op locatie, maar dit keer komt ze een hapje bereiden bij Tineke in de uitzending. En ze maakt... vegetarische courgette curry met pandanrijst, cashewnoten en koriander!

Vegetarische Courgettecurry met koriander en cashewnoten

Ingrediëntenlijst voor 6 personen

½ theelepel mosterdzaad
½ theelepel komijnzaad
1 teen knoflook, groot
1 rode Spaanse peper, kleingesneden
2 cm verse gemberwortel, in kleine stukjes
10 gram kerriepoeder
5 gram zout
50 ml zonnebloemolie
1 grote ui, gesnipperd
1200 gram groene courgette, in dobbelstenen van 2 x 2 cm
400 ml kokosmelk
Klein bosje koriander, fijngehakt
80 gram gehakte cashewnoten


Het recept

Rooster mosterd- en komijnzaad in een droge koekenpan en laat afkoelen. Maak een currypasta door de zaadjes, knoflook, Spaanse peper, gember, kerriepoederpoeder en zout in de keukenmachine fijn te malen.

Smoor de ui glazig in de olie en voeg de currypasta toe. Laat de pasta 2 minuten door pruttelen en voeg de courgettes toe. Roer alles goed door. Voeg de kokosmelk toe.

Breng tegen de kook aan en laat de kokosmelk 10 minuten inkoken.

Garneer met de koriander en cashewnoten! Eet smakelijk.

Tip: Serveer met pandanrijst en naanbrood.


Een recept van MaaikeKookt!




Delen

Nieuwsbrief


Wilt u op de hoogte blijven van onze programma's? Wij versturen wekelijks de nieuwsbrief MAX op NPO Radio 5!
Meld u aan




Social media




Wil je informatie over hoe we met je gegevens omgaan, lees dan ons privacy statement