De Ultieme Lunchtip: 19 april


Wat staat er op het menu?

In TinekeShow komt er elke vrijdag een kok langs die iets heerlijks maakt en voor jou de ultieme lunchtip presenteert. Dit keer is dat een tip van kok Marike Bol van Oh My Pie! In haar vrije tijd bakt ze er graag op los maar dan wel gluten-vrij! Ze is zelf gluten-intolerant en kwam bij het bakken van taarten - in alle soorten uitvoeringen- gemaakt van natuurproducten en eigen kruidenmengsels. Deze vrijdag presenteert ze een eigen gemaakt glutenvrij smaakvolle quiche met pompoen!.

Smaakvolle quiche met pompoen (glutenvrij en lactosevrij)

Ingrediëntenlijst voor 4 personen - 50 minuten bereidingstijd

Voor bij de borrel, als diner met een salade ernaast of tijdens een uitgebreide zondagse brunch. Het moment maakt eigenlijk niet zo veel uit, want met deze smaakvolle quiche met stukjes flespompoen maak je van ieder tijdstip een feestje.

Baktijd: 20 minuten

Wat heb je nodig?

Quichevorm 35 x 12 x 2,5 cm
Mengkom
Vershoudfolie
Oven
2 velletjes bakpapier
Bakbonen
Bakplaat
Rasp

Ingrediënten:

Kokosolie om in te vetten

Voor het basisdeeg:

60 g kokosolie

150 g hazelnootmeel

100 g kastanjemeel

1 ei

Snufje zeezout

Voor de vulling:

400 g flespompoen

4 takjes verse tijm

1 rode ui

2 tenen knoflook

2 el olijfolie

Snufje peper

Snufje zeezout

200 ml lactosevrije room

3 eieren

1 tl nootmuskaat

½ tl Ceylonkaneel

100 g Parmezaanse kaas

50 g  geroosterde hazelnoten

Aan de slag!

Vet de quichevorm in met wat kokosolie. Verwarm de overige kokosolie in een pannetje. Doe de ingrediënten voor de bodem in een mengkom. Kneed de ingrediënten tot een kleverig deeg. Wikkel het deeg in vershoudfolie en leg dit 30 minuten in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 180 °C. Verdeel het deeg over de bodem van de quichevorm, druk het goed tegen de randen. Kreukel een bakpapiertje tot een prop, en leg deze uit over de bodem van de taart. Bedek de bodem met bakbonen. Door het deeg eerst te bakken, gevuld met een zogenaamde “blinde” vulling, zorg je er namelijk voor dat de bodem goed gaar en knapperig is, en voorkom je dat hij zompig wordt. Bak de taartbodem 15 minuten blind.

Snijd de pompoen in blokjes. Snijd de tijm, rode ui en knoflook fijn. Meng de blokjes pompoen, tijm, rode ui en knoflook in een mengkom met wat olijfolie, peper en zout. Laat dit even staan en verdeel het mengsel vervolgens op een met bakpapier beklede bakplaat. Schuif dit zo’n 20 minuten de oven in. Als de pompoen zacht genoeg is, kun je de bakplaat uit de oven halen.

Meng de room en de eieren in een mengkom en rasp hier de kaas overheen. Breng dit op smaak met peper, zout, nootmuskaat en een vleugje Ceylonkaneel.

Verdeel de geroosterde groenten en de hazelnoten over de bodem van de quiche. Schenk hier vervolgens het roommengsel overheen. Strooi er Parmezaanse kaas en de geroosterde hazelnoten overheen, en schuif de quiche vervolgens zo’n 20 minuten de oven in. Laat hem iets afkoelen voordat je hem aansnijdt.

TIP! Maak de quiche een dag van te voren, dan hoef je hem alleen nog maar op te warmen. Serveer de quiche met salade als lunch of avondeten.

Recept van Marike Bol van Oh My Pie!


Delen

Nieuwsbrief


Wilt u op de hoogte blijven van onze programma's? Wij versturen wekelijks de nieuwsbrief MAX op NPO Radio 5!
Meld u aan




Social media




Wil je informatie over hoe we met je gegevens omgaan, lees dan ons privacy statement