De Ultieme Lunchtip: 29 maart


In TinekeShow komt er elke vrijdag een kok langs die iets heerlijks maakt en voor jou de ultieme lunchtip presenteert. Dit keer is dat Anouk Plug van de Italiaanse traiteur L'Affetto in Bussum en zij maakt voor ons een lekker Italiaanse lunchgerechtje: Portobello gevuld met spinazie en citroenricotta op een bedje van rucola met balsamicostroop!

Portobello gevuld met spinazie en citroenricotta op een bedje van rucola met balsamicostroop

Benodigheden op basis van 4 personen:
Bereidingstijd 30 min
4 diepe compacte portobello’s
2 citroenen
1 pond gewassen spinazie
1 pond ricotta
1 zakje rucola 125 gram
Flesje balsamicostroop
Zeezout molen
Zwarte peper molen
Gedroogde italiaanse kruiden
(kaas) rasp
Zeef/ vergiet
bakje
Ovenschaal

Maken:

Olie in wokpan, warm laten worden, spinazie in pan
Peper en zout toevoegen
Italiaanse kruiden toevoegen
Spinazie op hoog vuur paar keer goed omscheppen
Vuur uit
Spinazie in vergiet laten uitlekken...

Ricotta in vergiet doen en even laten uitlekken, hierna in een bak doen .
Zout en peper toevoegen en op smaak maken.
Citroen schoonwrijven met schone theedoek en met rasp de schil van citroen afhalen.
Het schaafsel bij de ricotta toevoegen.
Daarna citroen halveren en met de hand de citroen uitknijpen boven de ricotta.
Nu ricotta met lepel goed doorroeren.

Oven op 180 graden zetten en 10 minuten voorverwarmen

Spinazie nog even in het vergiet met houten lepel uitdrukken zodat laatste vocht eruit gaat( zal altijd iets vochtig blijven)

Portobello in ovenschotel leggen, bolle kant onderop.
Spinazie verdelen in de holte van de portobello
Met de hand volle toefjes ricotta op de spinazie leggen.
Daarna luchtig italiaanse kruiden erover heen strooien.

In de oven plaatsen en 20 minuten afbakken.
Ondertussen op de borden wat rucola leggen en balsamico erover draperen.
Portobello uit oven halen en op de rucola leggen.

Klaar!
Simpel mooi gezond en zeer voedend gerechtje, gemaakt door Anouk Plug van traiteur, lunchroom en private dining L'Affetto in Bussum

Delen

Nieuwsbrief


Wilt u op de hoogte blijven van onze programma's? Wij versturen wekelijks de nieuwsbrief MAX op NPO Radio 5!
Meld u aan




Social media




Wil je informatie over hoe we met je gegevens omgaan, lees dan ons privacy statement