De Ultieme Lunchtip: 22 maart


In TinekeShow komt er elke vrijdag een kok langs die iets heerlijks maakt en voor jou de ultieme lunchtip presenteert. Dit keer is dat Bart Van Olphen van Fish Tales en hij maakt een lekker lunchgerecht uit zijn nieuwe kookboek 'Vis Uit Blik 2': Puntpaprika's gevuld met tonijn en olijven!

PUNTPAPRIKA’S GEVULD MET TONIJN EN OLIJVEN - 2 PERSONEN
1 rode ui, fijngesneden ½ teen knoflook, fijngehakt 12 shiitakes, in stukjes ½ blikje ansjovis (à 45 g), uitgelekt (12 g) 1 blikje tonijn in olijfolie (à 140 g), uitgelekt (99 g) 2 tl kappertjes 5 zwarte olijven, gehalveerd
2 puntpaprika’s, gehalveerd 2 el panko (Japans broodkruim) rasp van 1 citroen ¼ bosje peterselie, alleen de blaadjes, fijngehakt olijfolie peper

Verwarm de oven voor op 180 °C. Verhit een scheut olijfolie op middelhoog vuur en bak de rode ui, knoflook en shiitakes in 3-4 minuten zacht. Voeg dan de ansjovisfilets toe en laat deze in 2 minuten ‘smelten’. Meng als laatste de tonijn, kappertjes en olijven erdoor en warm ze een paar minuten mee. Bestrijk ondertussen de gehalveerde puntpaprika’s met olijfolie en leg ze in een ovenschaal. Neem het tonijnmengsel van het vuur, vul de paprikahelften ermee en bestrooi met panko. Besprenkel met extra olijfolie en bak de gevulde puntpaprika’s in 20-25 minuten gaar en krokant in de oven. Bestrooi de paprika’s met het citroenrasp en de peterselie. Serveer met versgemalen peper.

Recept uit kookboek 'Vis Uit Blik 2' van Bart van Olphen



Delen

Nieuwsbrief


Wilt u op de hoogte blijven van onze programma's? Wij versturen wekelijks de nieuwsbrief MAX op NPO Radio 5!
Meld u aan




Social media




Wil je informatie over hoe we met je gegevens omgaan, lees dan ons privacy statement