De Ultieme Lunchtip: 15 maart


In TinekeShow komt er elke vrijdag een kok langs die iets heerlijks maakt en voor jou de ultieme lunchtip presenteert. Deze keer komt kok Gereon de Leeuw langs. Het liefst staat hij de hele dag door in de keuken, in zijn rood gestreepte keukenschort om de heerlijkste gerechten voor familie en vrienden te bereiden. En als hij daar niet staat, typt hij recepten en gerechten voor zijn blog. Hij maakt kleine balletjes in zijn eigen Griekse tomaten/groentensaus op Libanees brood en hummus.

Kleine balletjes in Griekse tomaten/groentensaus geserveerd op warm Libanees brood en hummus

Ingrediëntenlijst voor de gehaktballetjes

500 gram half-om-half gehakt (of lamsgehakt)
1 ei
Paneermeel
1 theelepel knoflookpoeder
2 theelepels oregano (gedroogd)
1 theelepel rozemarijn
2 theelepels paprikapoeder
Snufje nootmuskaat
2 theelepels kaneel
Bloem
Zout en peper
Olie 

Meng het gehakt met het ei, het paneermeel, kruiden en specerijen. Kneed goed door, en maak er kleine balletjes van. Rol deze zachtjes door wat bloem. Verhit olie in een pan en pak de balletjes rondom bruin.

Doe de balletjes bij de hete saus en laat nog even doorgaren. Het recept voor de saus vind je hieronder.

Ingrediëntenlijst voor de saus

2 rode uien
1 blik tomatenblokjes
4 grote tomaten
Half chilipepertje
Tijm (geritst)
2 theelepels oregano (gedroogd)
Glas rode wijn
3 theelepels kaneel
Olijfolie

Snipper de uien fijn, snijd alle groenten in blokjes, het pepertje in dunne ringetjes en hak de tenen knoflook fijn. Snijd de tomaten in kwarten.Verhit olie in een pan. Voeg als eerste de uien toe en bak ze kort mee. Voeg daarna de groenten, knoflook en het halve chili pepertje toe en bak deze kort mee. Doe de tomaten erbij. Blus af met de rode wijn en giet de tomatenblokjes uit blik  in de pan. Voeg de tijm, oregano, kaneel, peper en zout toe. Doe het deksel op de pan en laat het geheel minimaal een uur sudderen, langer mag ook. Voeg op het einde gewelde rozijnen toe.

Tip: maak gewoon een grote pan heb je altijd voorraad.

​Eet smakelijk!



Delen

Nieuwsbrief


Wilt u op de hoogte blijven van onze programma's? Wij versturen wekelijks de nieuwsbrief MAX op NPO Radio 5!
Meld u aan




Social media




Wil je informatie over hoe we met je gegevens omgaan, lees dan ons privacy statement